Dette er den perfekte innetemperaturen – og slik oppnår du den

familie ser ut av vinduet

Med dagens varmepumper og deres moderne teknologi er det ingen sak å opprettholde perfekt temperatur året rundt.

Hva som anses å være den «perfekte» innetemperaturen, splitter folket. Men visste du at det faktisk finnes «perfekte» innetemperaturer? I følge Astma- og Allergiforbundet og helseorganisasjonen LHL er anbefalt temperatur mellom 20-22 grader i oppholdsrom og 15-18 grader på soverom.

Feil innetemperatur påvirker kropp og sinn

Lever man i for lav, for høy eller ujevn temperatur vil velvære, humør, muskelfunksjon og prestasjonsevne påvirkes negativt. Rett innetemperatur er med andre ord viktig for helsa. Dette gjelder særlig for eldre og små barn, som er mer sårbare for varmetap og overoppheting.

Oppnå perfekt temperatur med en varmepumpe

Ved å gå til anskaffelse av en god varmepumpe vil det bli enkelt å kontrollere innetemperaturen i hjemmet, og samtidig skape et godt inneklima. Om vinteren kan du nyte dagene inne i varmen og om sommeren kan du sikre deg en sval bolig med varmepumpen som aircondition.

Moderne teknologi og smarte funksjoner gjør det rett og slett lettere enn noen gang å oppnå perfekt innetemperatur året rundt.

Perlehvit Kaiteki i stue. Foto.

Riktig temperatur gir bedre søvn og godt inneklima

Som sagt er 15-18 grader ideell temperatur på soverommet. Med en varmepumpe oppnår du enkelt dette. Samtidig sørger moderne funksjoner for godt inneklima, strømsparing og god søvn.

Modellene Gussuri, UWANO, Kaiteki og IGURU har alle nattmodus og ekstra stillegående ute- og innedeler med et lydnivå helt ned mot 19 dB(A) på laveste viftehastighet.

I tillegg fanger varmepumpens filter opp støv og uønskede partikler fra luften, og holder inneklimaet sunt og godt. Med en varmepumpe på soverommet trenger du heller ikke åpne vinduene for å kjøle ned rommet, som igjen holder støv, pollen og insekter borte fra soverommet.

Å holde hjemmet svalt og deilig koster heller ikke mye. Med en varmepumpe må du kun ut med 7-8 kroner om dagen. Les mer om hvordan du gjør sommeren bedre med en varmepumpe og hva det koster her.

Iguru på kjøkken. Foto.

Behagelig inne, uansett ute

Om vinteren ønsker vi gjerne høyere innetemperaturer enn om sommeren. Varmepumpens smarte funksjoner og moderne teknologi hjelper oss med dette, uten at strømregningene skyter i været.

Hyper Heating-teknologi, 3D i-See Sensor, varmespreder, doble luftspjeld og Drive Mode Selector er alle med på å bidra til økt komfort i vinterhalvåret. WiFi-styring lar deg regulere temperaturen i boligen eller på hytta, uansett hvor du befinner deg. I-Save-funksjonen gir deg mulighet til å holde jevn vedlikeholdsvarme i de periodene boligen eller hytta står tom, og uketimer lar deg sette bestemte temperaturer til bestemte tidspunkt. Til sammen gir dette høy komfort, sunt inneklima og rimelige strømkostnader.

Få hjelp til å velge riktig modell

Alle Mitsubishi Electric sine varmepumper kan hjelpe deg med å sikre den optimale innetemperaturen hele året. Er du usikker på hvilken modell du skal velge? Sjekk ut hvordan du velger riktig varmepumpe, eller ta kontakt med en forhandler nær deg. Bestiller du gratis befaring får du god hjelp til å finne den modellen og plasseringen som passer deg og ditt hjem best.

0