Utnytt varmepumpens sensorer og funksjoner

Rubinrød Kaiteki i moderne stue. Foto.

En varmepumpe gjør hverdagen enklere, bedre og mer komfortabel. Med dagens varmepumpeteknologi har dette aldri vært mer sant. Her kan du lese mer om hvordan du utnytter varmepumpens sensorer og funksjoner til det fulle.

Se for deg en hverdag der du alltid blir ønsket velkommen med tilpasset temperatur hvor enn du går. Med dagens varmepumpeteknologi er ikke dette bare mulig – det er også enkelt. Bestselgeren Kaiteki har sensorer og funksjoner som kan gjøre alt fra registrere hvor folk befinner seg i rommet, til å oppdage hvor i rommet det kanskje trekker litt ekstra. Sensorene registrerer i tillegg når behovet for bruk av varmepumpen ikke er så stort, slik blir hverdagen både mer komfortabel og mer økonomisk.

1. I-See sensor

Nærbilde av I-see sensor på varmepumpe. Foto.

Et rom kan som regel deles inn i ulike soner. Kanskje det er ekstra kjølig ved vinduer og dører, mens det er varmere andre steder? Eller kanskje noen åpner balkongdøra når det er 20 kuldegrader ute og det trekker kaldluft inn i stua? Med en I-See sensor vil du enkelt kunne skape en jevn temperatur i rommet. Sensoren scanner kontinuerlig fra side til side, og oppdages ujevnheter vil den kanalisere varmen mot det gitte området. Sensoren ser rett og slett ulik temperatur, og forsøker alltid å holde temperaturen jevn og lik i hele oppholdsrommet. Bestselgeren Kaiteki er utstyrt med denne teknologien.

2. Varmesprederfunksjon

Modellene Kaiteki og IGURU er utstyrt med vår nyeste funksjon: varmesprederfunksjon. Denne gir deg jevn temperatur i boligen, også når temperaturen stiger fra andre varmekilder. Når ønsket innetemperatur er oppnådd stopper utedelen å produsere varme, mens innedelen fortsetter å jobbe med å fordele varmen jevnt i boligen. Fyrer du for eksempel i peisen eller har på en varmeovn, vil varmesprederfunksjonen slå inn og bedre luftsirkulasjonen, slik at innetemperaturen allikevel blir jevn.

3. Absence detection (påvisning av fravær)

Ved hjelp av I-See sensoren kan Kaiteki registrere om det er mennesker i rommet. Sensoren registrer hvor i rommet de befinner seg, og om de forlater eller entrer rommet. Dette er helt genialt med tanke på energibesparelse og økonomi. Når det ikke er registrert mennesker i rommet vil sensoren gi beskjed til varmepumpen, slik at pumpen automatisk senker innetemperaturen med 2 °C. Etter ti minutter uten registrering av folk vil temperaturen synke med én grad, og etter 60 minutter vil temperaturen senkes med ytterligere én grad. Kaiteki har i tillegg en Auto-off funksjon der du kan velge at maskinen slår seg helt av om ingen lenger befinner seg i rommet. Dette er spesielt fordelaktig i kjølesesong eller eksempelvis på arbeidsplassen.

4. Direkte og indirekte luftstrøm

Med Mitsubishi Electric sin varmepumpe Kaiteki kan du selv velge mellom direkte og indirekte luftstrøm. Dette betyr at du kan dirigere oppvarmingen eller kjølingen mot eller bort fra mennesker i rommet hvor varmepumpen er plassert. Setter du eksempelvis varmepumpen i indirekte modus vil strømmen av luft unngå personer som er i samme rom. Dette kan være behagelig dersom man er var for trekk. I direkte modus derimot vil luftstrømmen rettes mot områder av rommet hvor folk oppholder seg. Dette kan være herlig dersom man er overopphetet og har behov for rask og effektiv nedkjøling, eller dersom man fryser og trenger å få varme i kroppen raskt.

5. Doble luftspjeld

Hvit Kaiteki i trapp. Foto.

Kaiteki er utstyrt med doble luftspjeld som styrer luftstrømmene både horisontalt og vertikalt uavhengig av hverandre. Med dette dekker Kaiteki flere behov der en varmepumpe ikke har kunnet levere optimal spredning av varme- og kjøling tidligere. Rom eller trappe- og etasjeskiller som krever tilpasset spredning av luftstrømmen for optimal ytelse, er ingen hindring med Kaiteki. Ved plassering i for eksempel trappeoppgang, gir Kaiteki maksimal fordeling av luftstrømmen, siden spjeldene kan styre luften til to etasjer samtidig.

6. Temp Booster

En annen varmepumpemodell fra Mitsubishi Electric utstyrt med moderne teknologi er gulvmodellen Furo. Denne har nemlig Temp Booster, som lar deg varme opp rommet ekstremt hurtig. Modellen er faktisk så rask at den oppnår komforttemperatur dobbelt så fort som sin forgjenger KA-Heat. Temp Booster-teknologoien gjenvinner sin egen varmluft ved oppstart for maksimal temperaturøkning av luften som kommer ut av toppspjeldene.

7. Nattmodus (night mode)

For enda lavere lyd ute leveres bestselgeren Kaiteki, toppmodellen UWANO, kompaktmodellen IGURU og komfortmodellen Gussuri med nattsenkingsfunksjon. Dette er en ypperlig funksjon om du for eksempel skal bytte ut en gammel varmepumpe som kanskje støyer litt mye om natten da utedelen står i umiddelbar nærhet til soveromsvinduet, eller du kanskje bor i tett bebyggelse eller borettslag, og har spesielle krav for utedelens støynivå. Med et enkelt tastetrykk på fjernkontrollen senkes lyden fra utedelen med 3dB(A), noe som tilsvarer en reduksjon på hele 50 % av lyden vi mennesker oppfatter. Lysstyrken på innedelens driftsindikatorlampe dimmes og pipelyden deaktiveres. Med denne funksjonen kan du nyte natten i et behagelig inneklima, der hverken du eller de som har soverom nær utedelen plages av støy.

8. Vedlikeholdsvarme (i-Save)

Alle modellene til Mitsubishi Electric har i-Save-funksjon. Dette er utmerket dersom du har lengre perioder der du er borte, eller benytter varmepumpen utenfor ditt daglige oppholdssted som eksempelvis hytte, kjeller, loftetasje eller på kontoret. Funksjonen sikrer jevn varme og stabilt inneklima på forhåndsvalgt temperatur, viftehastighet og retning på luftstrømmen. Gradene justerer du trinnløst til ønsket innetemperatur/vedlikeholdsvarme fra +10°C og oppover.

9. Hyper Heating

Utedel der man kan se alt innhold. Illustrasjon.

Mange av modellene til Mitsubishi Electric har Hyper Heating-teknologi, som gir ekstraordinær varmekapasitet i ekstreme værforhold. Bor du i kalde områder, som for eksempel deler av Østlandet, eller kanskje på Røros eller i Karasjok, vil disse modellene være et godt valg for deg. Modellene UWANO, KaitekiIguru, Furo og Duo 7000 (utedel som leverer energi til to innedeler) leveres med Hyper Heating-teknologi. Modellene har da høyteknologisk inverterkompressor med softwarestyring som klarer å unytte energien i uteluften selv når temperaturen synker til under 25 minusgrader. Dette fører til en høyrere avgitt varmeeffekt i kaldt klima, samt en høy effektfaktor og god besparelse. Alle Hyper Heating modellene har fabrikkgarantert varmedriftdrift ned til -25°C.

Finn ut hvilken modell som passer best for deg

Det er ikke alltid like lett å velge riktig varmepumpe. Dersom du skal utstyre ulike rom, eller hytte og hus, kan det være behov for vidt forskjellige modeller med ulike sensorer og funksjoner. Mitsubishi Electric har et bredt utvalg varmepumper til alle typer hjem og fritidsboliger. Med god kompetanse og produkter av høy kvalitet vil vi finne løsningen som best kan varme eller kjøle ned deg og din familie. Ta kontakt med din lokale Mitsubishi Electric-forhandler, så finner vi sammen den beste løsningen med gode sensorer og funksjoner som passer for deg og dine.

0