Mitsubishi Electric-bygning i Ytre Enebakk. Foto.
Teknologi man føler.

Mitsubishi Electric Europe B.V. Norwegian Branch

Vår historie går helt tilbake til 1920-tallet, og vi er i dag en verdensledende produsent innen bl.a. varmepumper og aircondition.

Vi har 59 medarbeidere og omsetningen i 2022 var på ca. 600 millioner.

Vi leverer blant annet varmepumper, vannbaserte systemer, ventilasjonssystemer, inneklimaprodukter og isvannsmaskiner.  Vi leverer komplette, enkle og avanserte løsninger, som gir riktig temperatur og et godt inneklima, uansett hva du eller din bedrift har behov for.

Dette gjør oss til en komplett leverandør til både privat og bedriftsmarkedet. For oss og våre forhandlere, er målsetningen å levere markedsledende kvalitetsprodukter i kombinasjon med suveren kundeservice gjennom hele prosessen. Våre løsninger og produkter har topp kvalitet, leverer høy komfort, gir godt inneklima og store besparelser.

Hvem er vi? Down arrow

Mitsubishi Electric Europe B.V. Norwegian Branch leverer Mitsubishi Electric produkter til privat og bedrift. Vår historie går helt tilbake til 1920-tallet, og vi er i dag en verdensledende produsent innen bl.a. varmepumper og aircondition.

Vi har 59 medarbeidere og omsetningen i 2022 var på ca. 600 millioner.

Alle ansatte hos Mitsubishi Electric B.V. Norwegian Branch. Foto
Alle ansatte hos Mitsubishi Electric B.V. Norwegian Branch. Bilde fra 2022.
Hva leverer vi? Down arrow

Vi leverer blant annet varmepumper, vannbaserte systemer, ventilasjonssystemer, inneklimaprodukter og isvannsmaskiner.  Vi leverer komplette, enkle og avanserte løsninger, som gir riktig temperatur og et godt inneklima, uansett hva du eller din bedrift har behov for.

Hvor finner du oss? Down arrow

Vårt hovedkontor holder til i nye og tidsriktige lokaler i Ytre Enebakk, kun 20 minutter kjøring fra Oslo.

Adresse: Gneisveien 2D, 1914 Ytre Enebakk.

Tlf: 915 02650

Lager med varer. Foto
Vårt flotte lager i Ytre Enebakk.
Behandling av elektronisk avfall Down arrow

Mitsubishi Electric Europe B.V. Norwegian Branch er både importør og forhandler av elektriske og elektroniske produkter, og har derfor forpliktelser etter forskriftene både i forhold til produsentansvaret (som importør) og som forhandler.

ISO4001-logo. Grafikk  Vi er ISO-sertifisert.

Les mer behandling av elektrisk og elektronisk avfall.

Åpenhetsloven Down arrow

Mitsubishi Electric Norwegian Branch forplikter oss til at vi alltid skal ivareta ansvarlige innkjøp, miljø og arbeidstakeres rettigheter, samt være i henhold til lover og regler. Les om hvordan vi arbeider med menneskerettigheter, aktsomhetsvurderinger og åpenhetsloven – og om vår informasjonsplikt – på denne siden.

Menneskerettigheter og arbeidsforhold

Mitsubishi Electric har stort fokus på ansvarlig innkjøp og vi har forpliktet oss til at vi alltid skal ivareta miljø, arbeidstakeres rettigheter, samt være i henhold til lover og regler. Dette er også innarbeidet i innkjøpsavtaler med leverandørene våre og inkludert i våre etiske retningslinjer og våre verdier. Dette for å sikre ansvarlighet hos forretningsforbindelser og i hele vår leverandørkjede.

Aktsomhetsvurderinger

Hoveddelen av våre produkter kjøpes fra Mitsubishi Electrics egne fabrikker. Alle selskapet i Mitsubishi Electric konsernet er underlagt konsernets retningslinjer. Du kan lese mer om dette i Mitsubishi Electric Group CSR Procurement Policy

Mitsubishi Electric kjøper også en del varer og tjenester fra andre leverandører. Vi gjennomførte for første gang i 2023 systematiske aktsomhetsvurderinger av viktige leverandører. Dette arbeidet vil gjøres årlig. I praksis vil dette si at vi foretar en risikoanalyse av leverandører, produktkategorier og geografiske områder. Leverandører som defineres som risiko-leverandører inviteres til å gjøre egenevalueringer, som vil følges opp etter behov.

Våre kunder og samarbeidspartnere skal være trygge på at våre varer og tjenester stammer fra bærekraftige leverandørkjeder.

Åpenhetsloven

Åpenhetsloven skal sikre at virksomheter i Norge respekterer og informerer om håndtering av negative forhold tilknyttet menneskerettigheter og arbeidsforhold ved produksjon av varer og tjenester.

Mitsubishi Electric har et stort vare- og tjenestespekter. Uansett hva kundene våre kjøper skal de være trygge på at leveransene er i samsvar med den nye loven.

I henhold til loven vil vi innen 30. juni hvert år offentliggjøre en årlig redegjørelse for vårt arbeid med aktsomhetsvurderinger på vår hjemmeside.

Her kan du lese vår redegjørelse per juni 2023.

Fremover vil vi fortsette vårt arbeid med å bidra til å forebygge menneskerettighetsbrudd og uanstendig arbeidsforhold hos forretningsforbindelser og i leverandørkjeden vår.

Som en del av Mitsubishi Electric konsernet omfattes vi av Mitsubishi Electric Group Human Rights Policy  og Mitsubishi Electric Group Code of Conduct. Disse inkluderer vår forpliktelse til å respektere internasjonale standarder for menneskerettigheter og gjeldende lovverk, alltid handle med høy integritet og alltid å opptre med respekt for menneskerettigheter.

Mitsubishi Electric ser loven som et velkomment bidrag til å sikre alle større virksomheters innsats for å gjøre livet bedre for mennesker over hele verden.

Informasjonsplikt

Du og alle har ved skriftlig forespørsel rett fra 1. juli 2022 på informasjon om hvordan vi håndterer faktiske og potensielle negative konsekvenser generelt og for enkeltvarer eller tjenester.

Velkommen til å ta kontakt om dette! Du kommer lettest frem ved sende e-post til post@no.mee.com.

Vi vil som hovedregel besvare forespørselen din innen tre uker fra mottak.

Over 100 år med innovasjon og teknologi

Siden 1921 har Mitsubishi Electric vært blant Japans mest innovative teknologiselskaper. I dag bidrar vår teknologi til en mer komfortabel hverdag over hele verden.

Det første Mitsubishi-selskapet ble grunnlagt i 1870 av en ung, japansk mann ved navn Yataro Iwasaki. Virksomheten vokste raskt og forgrenet seg til en rekke områder innen frakt, produksjon og handel. Mitsubishi gjorde stor suksess som shippingselskap, deretter gruvedrift, og senere på 1880-tallet utviklet Mitsubishi blant annet Japans første egenproduserte dampskip i stål.

ETT SKRITT FORAN

Siden den tid er Mitsubishi Electric i dag markedsleder innenfor en rekke teknologiområder. Vi utvikler blant annet romfart, solceller, industriroboter, klimaanleggsystemer, kjøleskap, mobilteknologi, hjemmekino og TV-apparater.

Mitsubishi Electric viftefabrikk fra 1921. Foto

Vårt første kommersielle produkt var en elektrisk vifte, som raskt ble en nasjonal bestselger i Japan. I 1953 lanserte vi vår første TV og markerte samtidig starten på en tradisjon med utvikling av førsteklasses lyd- og bildesystemer. På 90-tallet kom vi med verdens første kommersielle bilnavigasjonssystem med GPS-teknologi.

Mitsubishi med TV fra 1953. Foto.

BANEBRYTENDE INNOVASJON INNEN VARMEPUMPER

I Norge er vi kanskje mest kjent for varmepumper, og mye har skjedd på teknologi- og designfronten siden de første varmepumpene begynte å bli populære. Nå får du topp design, maks effekt, smart teknologi og god komfort – i ett.

Alle varmepumpene vi selger i Norge er spesialdesignet for å takle den norske vinterkulda, i tillegg til at de kan brukes som aircondition på varme sommerdager.

EN GRØNNERE FREMTID FOR MITSUBISHI ELECTRIC

I 100 år har vi utviklet teknologi som gir folk en mer komfortabel hverdag. Vi har alltid vært et steg foran når det gjelder trender, design og teknologi. Dette er mye takket være dyktige ingeniører, men også fordi kundene våre stadig stiller nye krav til kvalitet, besparelser og komfort.

Kvalitet er også viktig for oss med tanke på klima og miljø. Mitsubishi Electric satser på å bli et globalt ledende, grønt selskap, og jobber aktivt for å skape en gjenvinningsbasert produksjon med lave karbonutslipp. Ved hjelp av økte tiltak og teknologien som ligger i produktene våre, har vi også et mål om å bidra til å realisere et karbonfattig, resirkuleringsbasert samfunn.

Vår overordnede bærekraftvisjon for 2050 er å beskytte luft, land og vann i alt vi gjør, gjennom våre hjerter og med våre teknologier, for å skape en bedre fremtid for oss alle. Les mer om bærekraftsmålene våre.

Teknologi man føler

I en Kaiteki, i en Gussuri, i en Iguru, eller hvilken som helst av de andre modellene våre er det også teknologi som gjør mye mer enn å regulere temperatur. Det er teknologi som bestemmer hva vi har på oss. Hvordan vi ser ut. Hva vi bruker tiden på. Hvordan vi snakker sammen.

Du legger kanskje ikke merke til at rommet du befinner deg i er temperert for at du skal trives, når du er der. Men det påvirker alle valgene du tar. Og hvordan du har det hjemme. Det er derfor vi kaller det…Teknologi man føler.

Climaventa-maskin. Foto.
Ecodan på vaskerom. Foto.
Rac-maskiner. Foto.
Ventilasjonssystem, maskinrom. Foto.
Fant du ikke det du lette etter?
Da kan vi selvsagt hjelpe deg! Ta kontakt med oss, så finner vi ut av det.
0