Utedel hvor man kan se inn i mekanikken. Illustrasjon.
Behagelig varme uansett
Bilde av hus tatt med varmekamera. Foto.

Varmepumper

De fleste er opptatt av et komfortabelt hjem med god varme, godt inneklima og mulighet for kjøling om sommeren. Varmepumpe er en miljø- og klimavennlig løsning som benytter energien som allerede finnes i uteluften, eller i bakken, til å varme opp- eller kjøle ned boligen. Dette vil gi deg vesentlig sparte oppvarmingskostnader da du får varmet opp boligen din til en lavere strømregning enn om du f.eks. bare hadde hatt panelovner til oppvarming.

Teknologi man føler
Innedeler forskjellige varmepumper. sammensatt foto.

Varmepumpevarianter

Vi har flere typer varmepumper: luft-til-luft-, luft-til-vann- og væske-til-vannvarmepumpe (bergvarmepumpe). Den vanligste typen i Norge er luft-til-luft-varmepumpen. Den fungerer godt i både leiligheter, rekkehus, eneboliger, tomannsboliger og på hytta. Denne benytter energien fra uteluften til å varme opp- eller kjøle ned luften inne, og renser samtidig inneluften gjennom filterfunksjonene. Du kan lese mer om de forskjellige varmepumpevariantene her:

Par på sengen med PC foran seg. Foto.

Fordeler

Ved å utnytte energien i uteluften på en smart måte, eller energien fra bakken dersom det er et bergvarmesystem, bruker varmepumper minimalt med energi for å levere energien hjemmet ditt trenger.

Varmepumper utnytter gratis energi som finnes i luft, fjell, jord, grunnvann eller sjøvann, dette gir husstanden rimelig og miljøvennlig oppvarming og nedkjøling. For 1 kWh med tilført energi (elektrisitet), så leverer normalt en varmepumpe mellom 2 og 5 kWh med varmeenergi. Effekten avhenger av løsning og ulike forhold, som f.eks utetemperatur for de løsningene som henter energien fra uteluften.

  • Lavt energiforbruk
  • Sparte oppvarmingskostnader
  • Sunt og godt inneklima
  • Brukervennlig og enkel i drift
  • Ypperlig kjølefunksjon
  • Høy komfort
Røntgenbilde av varmepumpe utedel. Illustrasjon.

Hyper Heating

Våre kraftigste varmepumper takler fint de mest krevende, nordiske vintere da de klarer å utnytte energien fra uteluften selv når det er skikkelig kaldt ute. Dette gjør at de kan benyttes i hele landet og vil dekke energibehovet store deler av året. Hyper Heating-teknologien gir ekstraor­dinær varmekapasitet og effektfaktor fra en egenutviklet og supersterk kompressor. Te­knologien er produsert av Mitsubishi Elec­tric for varmepumper som skal fungere i et iskaldt klima. Varmepumper med denne teknologien har fabrikkgarantert varmekapasitet helt ned til -25°C, og helt ned til -30°C på toppmodellen UWANO.

  • Stor varmekapasitet
  • Sterk kompressor
  • Spesialutviklet software
  • Behovsstyrt varmestav
Kaiteki som blåser varmluft. Foto.

Lønnsom investering

Fordi varmepumper klarer å skape mer energi enn de selv bruker, er de svært økonomisk besparende. Det er ikke uvanlig å ha nedbetalt en varmepumpe etter mellom tre og seks år. Etter nedbetalingsperioden kan du oppleve en nettogevinst på flere tusen kroner hvert år sammenlignet med alternative energikilder. En luft-til-luft-varmepumpe vil også gi deg deilig kjøling på kjøpet. Les mer om aircondition her:

Jente som holder valp. Foto.

Miljø- og klimavennlig

En varmepumpeløsning er både miljø- og klimavennlig. Den er svært energieffektiv og vil redusere behovet for tilført energi med 40 til 80 prosent sammenliknet med et oppvarmingssystem som er basert på elektrisitet, gass, olje, bioenergi eller fjernvarme. Erstatter varmepumpen anlegg som har benyttet fossile brensler (olje, gass eller kull) eller bioenergi, forsvinner i tillegg de lokale utslippene. Varmepumper i drift fører heller ikke til klimagassutslipp, slik som f.eks. en oljefyr gjør.

Dame som sitter med pc og mobiltelefon. Foto.

Velg riktig løsning

Å velge riktig varmepumpeløsning og modell er vanskelig. Det er nemlig mange hensyn å ta. Hvor stort er effektbehovet? Hvor stort må anlegget være? Eller, hvor skal den stå? Heldigvis trenger ikke du å ha alle svarene. Tar du kontakt med en av våre autoriserte forhandlere får du en profes­jonell vurdering og trygghet gjennom hele prosessen. Slik får du en løsning der alle forutsetninger ligger til rette for sikker drift, lang levetid, god effekt og besparelse over mange år. Din nærmeste autoriserte forhandler finner du her:

Gratis befaring

Det er enkelt å finne løsninger sammen med en av våre autoriserte forhandlere. Vi tilbyr gratis befaring med høy kompetanse for å finne den beste løsningen til akkurat ditt hjem.

VI VET AT DET KAN VÆRE VANSKELIG Å VELGE RIKTIG

Derfor ønsker vi å hjelpe deg med å finne riktig varmepumpe til ditt bruk

0