Referanser

Velg kategori

Kaiteki 6600

Heisann! Igår ble vår nye Kaiteki 6600 montert. Sinnsykt fornøyd! Vi bor i en enebolig fra 1967 med endel etterisolering. Med denne fantastiske pumpa blir hele huset, fra stua til yttergang og loft skikkelig varmt.

Marius Pettersen

Zen

Jeg har fulgt med på strømforbruket i den perioden varmepumpen har vært i drift og jeg ser en betydelig reduksjon, sammenlignet med fjoråret. Vi har hatt mange gjester i huset, og de har påpekt den behagelige varmen og hvor rolig pumpen er når den er i drift.

Tor J. Førland

Kirigamine Furo 4300

Mitsubishi Electric Kirigamine Furo er den beste varmepumpen jeg har hatt. Går aldri tilbake til annet merke, jeg er mer enn fornøyd. Denne holder huset vårt fra 1970 varmt, nesten alene! Stillhet med effekt, kort og godt. 2 år gammel nå.

John Inge Nordfonn

Kirigamine Furo 4300

Vi må få komme med tilbakemelding på den nye varmepumpen som ble montert sist uke. Den fungerer for godt. Vi stiller den inn på 21 grader og temperaturmåleren i andre enden av stua viser 23 grader. Vi er kjempefornøyde! Endelig har vi en varmepumpe som fungerer optimalt. Vi er også utrolig fornøyd med montør Roy Hamre, hans engasjement og service. All honnør til han.

Kai Yngve Gausel

Kirigamine Furo 4300

Jeg tror denne varmepumpen er magisk. Vi har hatt nok en strålende måned med 30% nedgang i forhold til i fjor, fra 3080 kwh til 2200 kwh (…) Komforten er jo også bedre! Kirigamine Furo 4300 har vært til uvurderlig hjelp til kjøling nå i sommer.

Eivind Tengs

Byttet ut energikilde – sparer 8.000 kr i året

2 barnsfamilien Pran fra Oslo bestemte seg for å pusse opp huset de hadde kjøpt 5 år tidligere. Med strømregning på hele 43.000 kWt i året, var de nødt til å gjøre noen tiltak. Etter litt undersøkelser i forhold til hva Enova støttet, bestemte de seg for å oppgradere til TEK10.

Familien gjennomførte først ENØK tiltak som isolering av vegger/tak/gulv og bytting av vinduer osv og fikk en årlig besparelse på 8470 kWt. Året etter byttet de ut energikilden på varmtvannet/gulvvarmen fra elektrisitet til varmepumpe og sparte ytterligere 9945 kWt i året!
«Det vil si at vi sparte mer strøm på å bytte ut energikilden til varmtvannsproduksjonen, enn på oppussingen – det er helt toppen! Total kWt besparelse på TEK10 tiltaket og montering av varmepumpe er på hele 18.415 kWt – det vil si ca 18.000 kr pr år som vi kan bruke på andre ting!»

M. Pran

Aurskog Høland – Sandem

I vårt gårdshus fra 1860, brukte vi store mengder olje og fyrte godt med ved for å holde huset varmt, spesielt i vintermånedene. 42.500 kr i olje og ca 5000 kr i ved per år regnet vi ut at vi brukte.

Etter en befaring med Varme og Kjøl AS, ble vi enige om å gjøre et skikkelig løft. Vi byttet ut en god del av radiatorene med viftekonvektorer, oppgraderte noen rør, og satt inn luft til vann varmepumpe fra Mitsubishi Electric.
Etter et år i drift, ser vi at vi har økt komforten og senket oppvarmingskostnadene enormt! Selv om oppgraderingen av radiatoranlegget, i tillegg til investeringen av Ecodan varmesentral kostet litt, er besparelsen så høy per år at oppgraderingen vil nedbetales på tålig tid!
Oppvarmingskostnadene gikk fra 47.500 kr til 11.850 kr! Vi sparer hele 35.000 kr pr år!»
Les hele saken her

Simen Sandem

Råde – Hagmann

Tidligere hadde vi en kostnad pr. år på drøyt 20.000 kr i olje. I tillegg til dette kom årlige servicekostnader på den gamle oljefyren på ca. 5000 kr, pluss deler.

Etter investering av Ecodan har vi sittet igjen med en besparelse på ca. 20.000 kr pr. år. Vi sparer ca. 25.000 kr på å ikke ha oljefyr, men strømbruken har selvfølgelig gått noe opp, noe som utgjør ca. 5000 kr i året.
Installasjonen har gitt oss mer penger i familiebudsjettet fra den dagen det ble montert, og anlegget vil være nedbetalt i løpet av 6 år. Vi gjennomførte utfasingen av oljefyren av miljømessige årsaker. Når vi nå etter 3 års problemfri og stabil drift også ser hvor godt det fungerer, og den store besparelsen vi har hatt hvert år, er Ecodan noe jeg absolutt vil anbefale venner og bekjente å investere i.»

Per Magnus Hagman
0