Gjør sommeren bedre med en varmepumpe

glad kvinne på terrassen

I tillegg til å øke komforten og gi behagelig innetemperatur uansett utetemperatur, gir en varmepumpe bedre inneklima. Det beste av alt: Det er rimelig.

Alle Mitsubishi Electric sine varmepumper kan også brukes til kjøling. Et par tastetrykk på kontrollen, og vipps så har du en effektiv og stillegående aircondition. Det kommer ekstra godt med på varme og klamme sommernetter!

Sov godt med riktig temperatur på soverommet

I følge LHL sover de fleste av oss best når temperaturen holder 15-18 grader. Dette fordi temperaturer over og under dette rett og slett gjør inneklimaet dårligere. Når vi svetter og puster om natten blir det kondens. Er soveromstemperaturen for høy vil husstøvmidd, sopp og mugg trives godt. Er soverommet for kaldt, kan man få problemer med fukt og mugg hvis fuktigheten i sengetøyet og andre tekstiler ikke tørker skikkelig.

mann slapper av i sengen

Økt komfort og bedre inneklima med varmepumpe

Bruker du varmepumpen som aircondition slipper du å åpne vinduer for å lufte, eller prøve å justere innetemperaturen med vifter når sommeren er på sitt varmeste. Selv om vifter kan være gode å ha, flytter de dessverre bare den varme luften rundt i rommet. En varmepumpe i kjølemodus absorberer derimot varmen fra inneluften, slik at den kan kjøles ned og renses.

I tillegg fanger en varmepumpe opp støv, pollen og andre skadelige partikler slik at inneluften blir bedre. Personer med astma og allergi vil derfor kunne ha stor nytte av en varmepumpe. De fleste varmepumper kan også utstyres med et filfilter/allergifilter som fanger opp selv de minste partikler.

Med ekstremt lavt lydnivå gir komfortmodellen Gussuri jevn innetemperatur og sunnere inneklima. Med energimerke A+++ for kjøledrift og en SEER på opptil hele 8,7 kan du nyte et svalt og temperert inneklima hele sommeren igjennom – helt uten pollen, innsekter og støy utenfra.

kvinne som slapper av hjemme

Lave kjølekostnader

Med dagens topp moderne varmepumper koster det ikke mye å bruke den som aircondition.

I dette eksemplet har vi brukt en standard varmepumpe i et standard hus med utgangspunkt i at kjølefunksjonen aktiveres når utetemperaturen passerer 24 varmegrader:

Vi setter innetemperaturen på 20 grader. Da vil du kun bruke totalt 1080 kWh for kjølesesongen fra mai til august. Med en strømpris på 90 øre/kWh vil det koste deg cirka en tusenlapp for hele sesongen. Det gir en dagspris på 7-8 kroner, noe avhengig av hvor mange dager du benytter varmepumpen til kjøling og strømprisen der du bor. Ved aktiv bruk av uketimer kan du enkelt stille inn varmepumpen til å kjøle ned rommet etter ditt behov.

Få hjelp til å velge rett varmepumpe

Alle våre luft-til-luft-varmepumper er effektive, stillegående og kan benyttes som aircondition på varme sommerdager. Bestiller du en gratis befaring fra dyktige fagfolk får du god veiledning og informasjon om hvilken modell som passer dine behov best, samt hvor varmepumpen bør plasseres. Du får også en faglig god montering av produktet og opplæring i bruk og vedlikehold av maskinen. Det sikrer trygg og økonomisk drift og varighet i mange år.

0