Derfor bør du installere varmepumpe på hytta

kvinne står på langrennsski med to hunder

Lei av at hytta er iskald når du kommer frem, av dyre oppvarmingskostnader og badstue-temperaturer i sommermånedene? Da bør du installere en varmepumpe på hytta. Dette vil øke komforten, bedre inneklimaet og redusere oppvarmingskostnadene dine.

Å installere varmepumpe på hytta gir flere fordeler, både sommer og vinter. Blant annet vil du med en varmepumpe kunne:

  • Ankomme ferdig oppvarmet hytte
  • Styre varmepumpen med WiFi
  • Redusere oppvarmingskostnadene
  • Holde en jevn vedlikeholdsvarme når hytta står tom
  • Kjøle ned hytta om sommeren
  • Holde hytta fri for pollen, støv og andre skadelige partikler

Høy komfort med smart teknologi

Selv om noen fortsatt sverger til utedo, vedfyring og brønnvann, er de fleste av oss opptatt av komfort på hytta. For hvorfor fryse i flere timer mens hytta blir varm, når du kan varme den opp på forhånd via WiFi? Og hvorfor bruke mer tid og penger enn nødvendig på oppvarmingen?

Med skreddersydde funksjoner for effektiv og rimelig bruk, sørger dagens varmepumper for høy komfort året rundt:

Hyper-Heating-teknologi leverer effekten for deg som trenger mye varme. Teknologien gir ekstra varmekapasitet og passer perfekt på hytter i ekstra kalde områder. Våre modeller Furo, IGURU, UWANO og Kaiteki har Hyper-Heating-teknologi.

i-see Sensor gir maksimal varmekomfort ved at den kontinuerlig skanner fra side til side og oppdager hvilke områder som må varmes, eller kjøles ned, for å opprettholde en jevn temperatur i hele rommet. Funksjonen registrerer også om det er mennesker i rommet, og kan justere temperatur etter tilstedeværelse og fravær.

kvinne med hun med hytta

Toppmodellen UWANO lar deg også selv velge hvordan du ønsker at varmepumpen skal jobbe. Dette gjør den gjennom tre forhåndsinnstilte innstillinger med Drive Mode Selector. På den måten får du raskt og enkelt frihet til å tilpasse komforten på hytta. Innstillingene du kan velge mellom er Wide Room Mode, Quiet Mode og Eco Mode.

Med I-Save funksjon (10°C vedlikeholdsvarme) kan du enkelt stille inn en lav vedlikeholdstemperatur før du reiser hjem. På den måten unngår du frosne rør, uten høye kostnader.

Alle funksjoner styres med fjernkontrollen. Fjernstyring via WiFi gjør du i appen MELCloud.

Spar penger med varmepumpe på hytta

Varmepumper produserer opptil fem ganger så mye varme som den bruker strøm, og én varmepumpe kan varme like godt som fem panelovner. Det uten å bruke mer strøm enn én panelovn. Har du elektrisk oppvarming på hytta, er det derfor store summer å spare ved å bytte til varmepumpe.

Særlig stor er besparelsen i eldre, større og dårlig isolerte hytter, da oppvarming i disse alene kan stå for 70-80 % av strømkostnadene.

Peis og varmepumpe på hytta?

Det finnes få ting som er så koselig som å tenne opp i peisen. Det krever imidlertid litt innsats. Veden skal hentes, kappes og kløyves. Har du i tillegg en varmepumpe på hytta er denne perfekt i kombinasjon med vedfyring for å spre varmen fra peisen ut i hele rommet.

Iguru i stue

Bruk varmepumpen som aircondition

Med en varmepumpe installert blir hytta et svalt og behagelig tilfluktssted i de varme sommermånedene, og et fristed hvor du kan slappe helt av. Og temperatur har kanskje mer å si enn du tror, når det kommer til avslapping. Ifølge Helsedirektoratet er ideell soveromstemperatur 14-18 grader. For å oppnå denne temperaturen i sommerhalvåret er du nærmest avhengig av aircondition.

En annen fordel med å bruke varmepumpen som aircondition er at du slipper å åpne vinduene for å kjøle ned hytta. Da slipper du heller ikke inn pollen, støv og insekter.

Alle våre luft-til-luft-varmepumper kan brukes som aircondition om sommeren. Alt du gjør er å stille den inn på kjøling og velge ønsket temperatur.

Få hjelp til å velge viktig modell

Hvilken modell du bør gå for avhenger av flere ting: Hvor stor hytta er, hvilket rom du ønsker varmepumpa i, om du ønsker vegg- eller gulvmodell, om du har en sommer- eller vinterhytte, hvor kaldt det blir i området og så videre.

Ta kontakt med oss – så kommer vi frem til den beste løsningen for din hytte og dine behov. Vi tilbyr gratis befaring, og våre autoriserte forhandlere og installatører besitter kompetansen du trenger.

0