Gjør varmepumpen klar for sommeren

Kvinne som sitter på solseng. Hund ved siden av. Foto.

En varmepumpe trenger ikke bare produsere varm luft, den kan også gi et avkjølt og komfortabelt inneklima. Varmepumpen kan derfor være en god redning i sommervarmen, men også en reddende engel trenger litt omsorg. Her er både fordelene ved å holde varmepumpen ren – og et par tips til hvordan du gjør den klar for sommeren.

Varmepumpen skaper svalt inneklima

Uansett om sommeren skal tilbringes på hytta eller hjemme, kan det være deilig å trekke seg tilbake når sola skinner som sterkest.

Med Mitsubishi Electrics varmepumper får du et svalt inneklima du kan flykte til i sommervarmen. Til tross for navnet kan nemlig de fleste varmepumper også brukes som aircondition for å kjøle ned boligen.

Sommeren blir reddet med pollenfilter

Mitsubishi Electrics varmepumper fungerer heller ikke kun som varmepumpe og aircondition. Med et pollenfilter installert i varmepumpen kan luften også filtreres og renses for partikler, støv og pollen.

Med en varmepumpe slipper du å åpne vinduer og dører i et forsøk på å gjøre det kjøligere. Du kan heller kjøle effektivt ned ved bruk av varmepumpens kjølefunksjon uten å få unødvendig pollen inn gjennom vinduer og dører. Og har du vært uheldig å fått pollen inn i innemiljøet, vil varmepumpens filterfunksjoner rense inneluften for pollenpartikler. Perfekt for pollenallergikere og dem som ønsker et renere inneklima.

To rene filter. Foto.

Rense og rengjøre varmepumpen

Fordelene med varmepumpen er mange. Derfor er det viktig å rengjøre den regelmessig, slik at varmepumpen yter maksimalt og leverer ren luft. Det er mye du kan gjøre selv, og det kan være lurt å innarbeide en fast rutine på dette. Her er to huskeregler:

– Varmepumpen bør rengjøres raskt og enkelt annenhver uke, eventuelt etter behov.

– Hver tredje måned, eller etter behov, trenger den en grundigere rengjøring.

Hvordan rengjøre varmepumpen på best mulig måte?

1. Skru av varmepumpen med fjernkontrollen, deretter tar du sikringen eller trekker ut stikkontakten til utedelen.

2. Det første du ser når du åpner varmepumpen er grovfiltrene. Disse skal støvsuges varsomt med et børstemunnstykke. Du kan også skylle filtrene i lunkent vann fra springen og tørke dem godt i skyggen før de settes tilbake.

3. Noen av varmepumpene inneholder pollenfiltre, også kalt luftrengjøringsfiltre eller finfiltre. Disse kan vaskes på samme måte som grovfiltrene eller legges i lunkent vann i 15 minutter og skylles godt etterpå. I motsetning til grovfiltrene kan de ha behov for utskiftning, og vi anbefaler at du bytter finfiltre når støv, urenheter eller lukt ikke kan fjernes gjennom rengjøring, eller når din varmepumpe skal ha service.

Se en mer detaljert beskrivelse av hvordan du rengjør varmepumpen din selv, her.

Filter under rennende vann i springen. Foto.

Service av en autorisert forhandler hvert 2.-3. år

I tillegg til vedlikeholdet du gjør selv, trenger varmepumpen nødvendig ettersyn og en grundigere service hvert 2.-3. år, avhengig av bruk og miljø der du bor.

Servicen tar kort tid og gir mange fordeler. Du får blant annet forlenget levetiden på varmepumpen, sikret bedre virkningsgrad og unngår uønsket lukt. Ta kontakt med din lokale Mitsubishi Electric-forhandler for å bestille en time.

Er du usikker på hvordan du skal rengjøre varmepumpen din? Denne videoen gir en kort innføring i hvordan du rengjør og vedlikeholder varmepumpen på best mulig måte:

0