Slik kobler du varmepumpen opp mot WiFi

Kvinne styrer varmepumpen via WiFi på mobiltelefonen. Foto.

WiFi-styring på varmepumpe

Kom hjem til en perfekt temperert bolig hver eneste dag ved hjelp av varmepumper med app og WiFi-styring.

Har du noen gang opplevd å komme inn fra vinterkulda til en bitende kald bolig, eller forsøkt å søke ly fra en stekende sommersol, kun for å bli møtt av badstuetemperatur i stua? Det er en kjent sak at boliger som regel bruker tid på å nå optimal innetemperatur, og den er ikke alltid like lett å holde stabil. Dersom store deler av dagen tilbringes utenfor hjemmet, eksempelvis på jobben, skolen eller i sosiale settinger, vil et tomt hus leve sitt eget liv – og føre til et inneklima få setter pris på.

Med en varmepumpe blir det enkelt å varme opp eller kjøle ned boligen. Med WiFi-styrte varmepumper blir det enda lettere. Da kan du nemlig bestemme hvor varmt eller kaldt det skal være i boligen din, selv når du ikke er hjemme!

Hvordan koble varmepumpen opp mot WiFi?

For å koble varmepumpen din opp mot WiFi er det nødvendig å montere Mitsubishi Electric WiFi-adapter på hver enkelt innedel.

Adapteren skal trådløst kobles til din lokale ruter. Dette kan du gjøre selv, eller etter avtale kan det gjøres av installatøren når varmepumpen din settes opp. Dersom du ikke får det til, så kan du alltid kontakte din forhandler i etterkant og gjøre en avtale for å få installatøren til å sette opp dette for deg. Vi har også ofte stilte spørsmål om WiFi på varmepumpene våre, som kan svare på det meste.

Skal WiFi-løsningen fungere trenger du et grensesnitt som er kompatibelt med din ruter, samt en aktiv internett-tilkobling. Sørg for at din ruter enten har 2,4 Ghz, WPA2 eller ASE-kryptering før du går videre. Du trenger også tilgang til WiFi-adapteret. Det er plassert på hyllen øverst til høyre under frontdekselet på varmepumpens innedel. Plukk denne ut og sørg så for at utedelen har strøm og at innedelen er på. Vent deretter til du ser at lampen ved navn UNIT blinker grønt. Nå kan oppkoblingen begynne.

Under ser du video for oppkobling av UWANO og våre andre modeller.

Før du begynner:

Et godt tips er å ta bilde av baksiden til adapteret, gjerne med mobiltelefonen din. Her vises nemlig informasjon om MAC, ID, PIN og annen informasjon du vil trenge under oppkoblingen. Da har du det lett tilgjengelig.

Finn også frem en spiss, liten gjenstand – for eksempel en kulepenn. Denne trenger du når du skal trykke inn de runde knappene merket RESET og MODE. Her må du ofte bruke litt kraft, til du føler at knappen gir etter.

Alt klart? Slik kobler du opp:

 1. Finn MODE-knappen på adapteret og hold denne inne i 7 sekunder med en spiss gjenstand. Etter 7 sekunder kan du slippe knappen.
 2. Vent til du ser at MODE-lampen og UNIT-lampen blinker hvert 5. sekund. Da er WiFi-adapteret klart til å kobles til nettverket ditt.
 3. WiFi-adapteret har nå skapt et midlertidig nettverk. Du må gå inn på din telefons WiFI-innstillinger og opprette en tilkobling. Nettverket du skal koble til tilsvarer SSID-en som står oppgitt på baksiden av WiFi-adapteret. Her får du bruk for bildet du tok! Pass på at det skilles mellom store og små bokstaver.
 4. Passordet du får beskjed om å skrive inn når du finner WiFi-adapterets nettverk på telefonen din står også oppgitt på baksiden av adapteret etter ordet KEY.
 5. Når telefonen er koblet på adapterets WiFi kan du gå inn på telefonens nettleser eller QR-koden. Her skal du taste inn URL: http://192.168.11.1/network. For å forhindre at forhåndslagrede innstillinger aktiveres anbefaler vi at du går inn på telefonens standard nettverksapp og deretter tømmer/sletter nettverkshistorikk.
 6. Når du har kommet inn på riktig URL skal din ruters SSID (navn) og passord for det lokalet nettverket du ønsker at varmepumpen skal være koblet til, legges inn. Denne informasjonen finner du på baksiden av egen ruter. Husk at du kan ha endret navn og passord selv på ditt lokale nettverk, da er det denne informasjonen du putter inn. Når nettversknav og passord er valgt kan du scrolle ned og trykke på «submit». Du skal da få opp meldingen «Setting submitted». Når denne meldingen har dukket opp kan du gå videre til punkt syv. Nettverksnavn med spesialtegn vil ikke fungere. KUN vanlige bokstaver og tall.
 7. Vent til du ser UNIT- og NET-lampene blinke hvert 5. sekund. Skjer dette har nettverkstilkoblingen lykkes. Denne prosessen kan ta alt fra 5 sekunder til 1 minutt.

Last ned MELCloud-appen for enkel WiFi-styring

Det har i grunn aldri vært enklere å fjernstyre din Mitsubishi Electric-varmepumpe. Kobler du varmepumpen opp mot WiFi får du muligheten til å kontrollere innetemperaturen gjennom alt fra datamaskin og nettbrett, til smarttelefon. Det er bare å laste ned appen med navnet MELCloud, og du vil ha full kontroll på innetemperaturen.

Nedlastning av MELCloud-appen kan gjøres både før og etter punkt nummer 7, når NET- og UNIT-led blinker omlag hvert 5. sekund.

MELCloud er den nyeste skybaserte fjernkontrollen for Mitsubishi Electric sine luft-til-luft- og Ecodan luft-til-vann varmepumper.

Appen gjør det ikke bare mulig å styre varmepumpen, den gir deg også informasjon, feilmeldinger, varsler, lokal værinformasjon, oversikt over oppdateringer, samt tilgang til kundeservice dersom du skulle trenge det.

Slik laster du ned MELCloud-appen

 1. Gå inn på den digitale distribusjonsplattformen på din telefon og søk etter MELCloud. Eksempler på distribusjonsplattformer er App Store til iOS eller Google Play til Android.
 2. Last ned appen og opprett en bruker.
 3. Åpne appen, gå inn i innstillingene og velg «registrer ny enhet».
 4. Her skal du legge inn MAC og ID som står oppgitt på baksiden av WiFi-adapteret. Dette vil fullføre enhetsregistreringen. Alle felt som må fylles ut er markert med en rød stjerne, og det anbefales å fylle ut så mye som mulig. Modellene Kaiteki og Azira kan nemlig vise en energirapport i MELCloud, men da må serienummer og modellnavn for både inne- og utedel være fylt inn. Gjøres ikke dette vil energirapporten være utilgjengelig.
 5. Du har nå fullført installasjonen og registreringen av WiFi-adapteret. Varmepumpen din kan endelig styres fra MELCloud-appen på din telefon – hvor som helst, når som helst. Det er fordelaktig å teste ut ulike funksjoner slik at du er sikker på at appen virker og at varmepumpen mottar kommandoene du sender via mobil, nettbrett eller PC.

Hva kan du gjøre med varmepumpen via WiFi?

Du kan gjøre svært mye gjennom WiFi-styringen av din varmepumpe. Du får blant annet muligheten til å:

 • skru varmepumpen av og på
 • endre temperatur
 • endre modus på varmepumpen
 • endre viftens hastighet
 • endre retningen på luftstrømmen
 • programmere handlinger som skrus på automatisk (uketimer)

Spar energi

WiFi-styring er ikke bare komfortabelt, du kan også spare strøm ved hjelp av teknologien.

Ligger du for eksempel i sengen en vintermorgen og gruer deg til å forlate soverommet? Når vinteren herjer kan de fleste rom ha behov for litt ekstra varme, men kanskje ikke 24 timer i døgnet. Skrur du ned varmen i stue, kjøkken og entré når de ikke brukes på nattestid sparer du strøm, men dette kan føre til kalde morgentimer for trøtte kropper og bare føtter.

Hva med å ligge i sengen og justere varmen på kjøkkenet før du rusler ut og tar morgenkaffen? Med WiFi gjøres dette enkelt med et raskt tastetrykk fra under dyna, og du slipper å bruke unødvendig energi på oppvarming om natten.

Dersom du forlater hjemmet for dagen og kommer på at du glemte å skru av varmepumpen kan dette også gjøres gjennom WiFi-styring. Uansett om du er på vei til jobben eller hytta, trenger du ikke snu for å spare strøm.

Med appen kan du enkelt skru av det du måtte ønske. Det vil du sette pris på når strømregningen skal betales.

Med Værdata, en tjeneste tilgjengelig i appen, kan du også få full oversikt over været hjemme når du er på ferie. Ved et enkelt tastetrykk kan du da øke eller senke innetemperaturen. Her ser man også hvilken romtemperatur innedelen registrerer.

Med WiFi-styring får du også mulighet til å sjekke temperatur i alle rom som har varmepumpe. Dette gir en mer effektiv hverdag for barnefamilier og de med større boliger.

Med trådløs styring trenger du ikke lenger å gå fra rom til rom for å sjekke temperatur og justere gradene. Du kan gjøre dette fra ditt eget soverom, fra bilen eller fra jobb.

Synes du fremdeles det er vanskelig å få til WiFi-styring av din varmepumpe? Mitsubishi Electric hjelper deg gjerne med å få en enda enklere temperaturstyring av ditt hjem. Ta kontakt med din lokale Mitsubishi Electric forhandler, så finner vi ut av dette sammen.

0