Stillegående varmepumper med nattmodus

Mann med nettbrett. Foto.

Varmepumpens smarte stillemodus

Varme skal føles, ikke høres. Stillegående varmepumper er en smart løsning for hjem med lite støyforurensning. Mange varmepumper kan være litt bråkete, spesielt når de jobber hardt for å opprettholde en behagelig temperatur inne.

Spesielt viktig blir lydnivået når man skal sove. Varmepumpene fra Mitsubishi Electric er svært stillegående, men enkelte modeller har i tillegg den smarte funksjonen «nattmodus».

Med et enkelt tastetrykk på fjernkontrollen senker nattmodus (night mode) lyden på varmepumpens utedel med 3 dB(A). Dette tilsvarer en reduksjon på 50 % av den lyden vi klarer å oppfatte. Nattmodus er selvsagt perfekt om natten, men funksjonen er også praktisk på dagtid hvis du for eksempel er lydsensitiv eller bor et sted med spesielle krav til støynivå.

HØY EFFEKT OG LITE LYD – OGSÅ OM NATTEN

Utedelene til alle våre varmepumper er svært stillegående, også de modellene som ikke har nattmodus. Har du soveromsvinduet rett i nærheten av utedelen, og i tillegg kanskje foretrekker å sove med åpent vindu, da kan det være en fordel å kunne dempe lydnivået med ytterligere 3 dB(A).

Med varmepumpen i nattmodus senkes utedelens lydnivå effektivt. I tillegg slukkes display-lyset på innedelen og signallyder fra fjernkontrollen deaktiveres.

Svart Kaiteki på vegg over seng. Foto.
Kaiteki varmepumpe plassert over sengen.

AKTIVERE NATTMODUS, ELLER SKRU AV VARMEPUMPEN?

Skrur du av varmepumpen om kvelden for å spare energi eller slippe lyd og lys? Det er ikke å anbefale. Varmepumpen bør nemlig stå på hele tiden, også om du er borte i en lengre periode.

Hvis varmepumpen skrus av om kvelden, må den nemlig jobbe hardt for å få opp temperaturen igjen om morgenen. I tillegg er strømprisen ofte lavere på nattestid enn på dagtid. Det mest lønnsomme er å la den jobbe jevnt gjennom hele døgnet.

VÅRE VARMEPUMPER MED NATTMODUS

En kraftfull og energieffektiv varmepumpe er ikke lenger synonymt med sjenerende støy. Modellene UWANO, Kaiteki og IGURU har alle nattmodus og ekstra stillegående utedeler. Innedelene er også svært stillegående med lydnivå helt ned mot 19 dB(A) på laveste viftehastighet, hvilket gjør de tilnærmet umulig å registrere. For å sette lydnivået i perspektiv ligger en alminnelig samtale på 65 dB(A).

FÅ HJELP TIL Å FINNE RETT MODELL

En varmepumpe med nattmodus er et ypperlig valg om du skal bytte ut en gammel varmepumpe som støyer litt mye om natten, eller hvis den må monteres rett ved soveromsvinduet. Nattmodus er også en smart funksjon for deg som bor i tett bebyggelse eller borettslag med spesielle krav til støynivå. Ta kontakt med oss for en gratis befaring – så kommer vi frem til den beste løsningen for dine behov.

0