Derfor bør du bruke varmepumpen som aircondition på soverommet

Dame som våkner glad i sengen sin. Foto.

Sett varmepumpen i kjølemodus

Setter du en varmepumpe i kjølemodus får du en effektiv og stillegående aircondition. Monteres varmepumpen på soverommet kan du sove i et behagelig og temperert rom, året rundt.

Med en luft-til-luft-varmepumpe fra Mitsubishi Electric får du varme og kjøling i en og samme maskin. Ikke alle er klar over det, men med noen få tastetrykk på fjernkontrollen kan du faktisk bruke varmepumpen som aircondition. Det kommer ekstra godt med på varme og klamme sommernetter!

AIRCONDITION PÅ SOVEROMMET GIR OPTIMAL TEMPERATUR 

Et svalt soverom er nøkkelen til en god natts søvn. I følge LHL sover de fleste av oss best når temperaturen holder 15-18 grader. Er det for varmt eller for kaldt, blir inneklimaet dårligere.

Når vi svetter og puster om natten blir det kondens. Er soveromstemperaturen for høy vil husstøvmidd, sopp og mugg trives godt. Er soverommet for kaldt, kan man få problemer med fukt og mugg hvis fuktigheten i sengetøyet og andre tekstiler ikke tørker skikkelig.

STABILT OG BEHAGELIG INNEKLIMA MED VARMEPUMPE

Bruker du varmepumpen som aircondition slipper du blant annet å åpne vinduer for å kjøle ned inneluften og du slipper støy fra eventuelle vifter når sommernettene er på sitt varmeste. Vifter kan være gode å ha, men de flytter dessverre bare den varme luften rundt i rommet. En varmepumpe i kjølemodus absorberer derimot varmen fra inneluften slik at den kjøles ned, og samtidig renses den i varmepumpens filterfunksjoner.

Stillegående teknologi er viktig! Med ekstremt lavt lydnivå leverer Gussuri jevn innetemperatur og sunnere inneklima.

Med energimerke A+++ og en SEER på hele 8,6 kan du nyte et svalt og temperert inneklima hele sommeren igjennom – helt uten pollen, innsekter og støy utenfra.

LAVE KJØLEKOSTNADER I SOMMERHALVÅRET

Med dagens topp moderne varmepumper koster det ikke mye å bruke varmepumpen som aircondition.

Energikostnadene til en varmepumpe påvirkes av temperaturforskjellen inne sammenliknet med ute. Om vinteren kan det være minus 20 grader ute og man ønsker 21 grader inne. Det er en temperaturforskjell på hele 41 grader.

Om sommeren kan det derimot være 30 grader ute og man ønsker 20 grader inne. En slik temperaturforskjell på kun 10 grader er en liten motbakke for en moderne varmepumpe i kjølemodus.

Her kommer et eksempel: Vi tar utgangspunkt i en standard varmepumpe i et standard hus. Kjølefunksjonen aktiveres når utetemperaturen passerer 24 varmegrader og vi setter romtemperaturen inne helt ned til 20 grader. I dette eksempelet vil du kun bruke totalt 1080 kWh for kjølesesongen fra mai til august, og det blir det ikke store strømregninger av.

FÅ HJELP TIL Å FINNE RETT VARMEPUMPE

Alle våre luft-til-luft-varmepumper er effektive, stillegående og kan benyttes som aircondition på varme sommerdager. Bestiller du en gratis befaring fra dyktige fagfolk, får du god veiledning og informasjon om hvilken modell som passer dine behov best og hvor den burde plasseres. Du får også en faglig god montering av produktet som vil sikre trygg og økonomisk drift og varighet i mange år, samt opplæring i bruk og vedlikehold av maskinen.

0