Komfortabel innetemperatur med moderne teknologi

Hund som blir klødd på hodet. Foto.

Teknologi man føler

Temperatur påvirker hva vi har på oss, hva vi gjør og hvordan vi snakker sammen. Er innetemperaturen «feil» påvirkes både kropp og sinn. Lar du derimot teknologien i en god varmepumpe styre temperaturen, vil du få én bekymring mindre i hverdagen.  

Vi opplever temperatur forskjellig og har ulike preferanser. Noen fryser lett og andre er varme nesten hele tiden. En varmepumpe kan enkelt gi et mer behagelig innemiljø, og med moderne teknologi gir våre modeller deg enda høyere komfort. Behagelig både for deg, resten av husstanden, eventuelle kjæledyr og gjester.

DET STØRSTE VARMETAPET SKJER FRA HUDEN

Kroppen vår forholder seg til temperatur på en fascinerende og kompleks måte. I følge NHI holder kroppstemperaturen vår seg nesten stabil på 36 – 37,5 grader, selv om vi utsettes for sterk kulde eller varme. Varmebalansen vår påvirkes av lufttemperatur, varmestrålingen fra overflater rundt oss, lufthastighet (trekk) og personavhengige faktorer som aktivitetsnivå, bekledning og hvor lenge vi oppholder oss i rommet, skriver FHI.

Dame sitter på huk ved et lite barn. Foto.

SLIK PÅVIRKES VI AV VARME OG KULDE

Temperatur påvirker blant annet velvære, humør, muskelfunksjon og prestasjonsevne. Når innetemperaturen er optimal, ofrer vi den ikke en tanke. Er temperaturen derimot for høy, for lav eller ujevn, blir den fort et tema. Rett innetemperatur er viktig for helsa, uansett alder. Men det er spesielt viktig for eldre og små barn, som er mer sårbare for varmetap og overoppheting. I følge Norges Astma- og Allergiforbund bør innetemperaturen i boligens oppholdsrom ligge mellom 20-22 grader, på soverommet bør temperaturen være cirka fem grader lavere.

TEKNOLOGI MAN FØLER

Å justere temperaturen manuelt hjemme kan være tidkrevende. Med en varmepumpe slipper du blant annet å åpne vinduer for å lufte, og du slipper å bruke masse tid på å justere temperaturen fra ulike varmekilder. Med en god varmepumpe i hus tar teknologien hånd om både temperatur og luftkvalitet.

Safirsort Kaiteki i stue. Foto.

ØKT KOMFORT MED SMART TEKNOLOGI

Varmepumpens gode filterfunksjoner renser inneluften og gir deg et sunt og rent inneklima. Med WiFi-styring kan du styre varmepumpen uansett hvor du befinner deg, så lenge du er koblet til et nettverk. Alle våre modeller har smarte funksjoner, men med integrert 3D I-See Sensor er Kaiteki vår smarteste modell. Blant annet kan sensoren registrere og memorere rommets oppbygning og hvor du pleier å tilbringe tid i rommet. Slik fordeles energien dit du har mest behov for den.

I en KaitekiIGURUAzira, eller hvilken som helst av de andre modellene våre er det teknologi som gjør mye mer enn å regulere temperatur. Det er teknologi som bestemmer hva vi har på oss. Hvordan vi ser ut. Hva vi bruker tiden på. Hvordan vi snakker sammen. Du legger kanskje ikke merke til at rommet du befinner deg i er temperert for at du skal trives. Men det påvirker alle valgene du tar. Og hvordan du har det hjemme.

I-See-sensor på rubinrød Kaiteki. Foto.

FÅ HJELP TIL Å FINNE RETT MODELL

Bestiller du en gratis befaring fra dyktige fagfolk, får du god veiledning og informasjon om hvilken type varmepumpe som passer dine behov best og hvor den burde plasseres. Du får også en faglig god montering av produktet som vil sikre trygg og økonomisk drift og varighet i mange år, samt opplæring i bruk og vedlikehold av maskinen.

0