Unngå dårlig inneklima til Jul med varmepumpe

To barn som sitter og tegner. Foto.

Bedre inneklima med varmepumpe

Jula er høytid for fine stunder med god mat, familie og venner. Men også for matos, peisrøyk, juletrær og innetid. Det er en dårlig kombinasjon for inneklimaet.

I vinterhalvåret tilbringer vi 90 prosent av tiden vår innendørs. I tillegg fyller vi husene våre med støvete pynt fra boden, juletrær som drysser og vi fyrer i peisen. Å ta inneklima på alvor er derfor særlig viktig i juletiden.

GOD KONTROLL MED VARMEPUMPE

Ideell innetemperatur sies å være 20-22 grader. Med elektrisk varme, vedfyring og lufting som eneste varmeregulerende elementer er det vanskelig å holde temperaturen stabil. Med en varmepumpe, derimot, er dette en enkel sak.

Med en varmepumpe installert styrer du temperaturen med enkle tastetrykk og reduserer samtidig støv og andre skadelige partikler fra lufta. Varmepumpa vil altså holde luften ren og frisk, og ikke påvirke humør eller helse negativt.

VEDFYRING + VARMEPUMPE = PERFEKT

Å fyre i peisen er for mange like mye for kosens skyld, som for varmens skyld. En gledelig beskjed er kanskje da at peiskos og varmepumpe er en perfekt kombinasjon: Ved å bruke viftefunksjonen til varmepumpen kan du spre varmen fra vedovnen eller peisen ut i hele rommet og opprettholde ønsket innetemperatur på en god måte.

Peis med ild, og tente lykter. Foto.

EN HYGGELIG JULEFEIRING FOR ALLE

Levende lys, juletrær, blomster og peiskos er veldig hyggelig, og setter en helt spesiell stemning for høytiden. For personer med astma, allergi og andre luftveisplager er det dessverre ikke alltid like behagelig. Mye røyk og os fra peis, komfyr, stearinlys, støv, juletrær og diverse juleblomster kan gi luftveisproblemer og andre allergisymptomer.

For personer med allergiplager kan derfor en varmepumpe være veien å gå. For vi vil jo ikke gi slipp på våre juletradisjoner, vil vi vel? Alle varmepumper kan utstyres med ulike filtre som bedrer luftkvaliteten og reduserer skadelige partikler fra innelufta. Et allergifilter vil for eksempel fange opp allergener som svever rundt, og forhindre at de slipper til i hjemmet. Undersøkelser viser at slike allergifilter kan fange hele 94 prosent av allergenene i lufta!

Person holder to helt nye filtre. Foto.

Det finnes også filter som fjerner uønsket lukt. Selv om ribbelukta er god, holder det å bo med duften i en dag eller to. Husk at god rengjøring av filtrene er essensielt for optimal effekt og lang levetid. Rengjøring gjøres rask og enkelt under rennende vann eller støvsuging. Les mer om rengjøring av varmepumpens filtre her.

GRATIS BEFARING

Har du spørsmål om varmepumper, eller allerede bestemt deg for å kjøpe en? Ta kontakt med oss – så kommer vi frem til den beste løsningen for deg og dine behov. Vi tilbyr gratis befaring, og våre autoriserte forhandlere og installatører besitter kompetansen du trenger.

0