4 varmepumper som er skapt for nordiske forhold

Kvinne med barn på armen ute i naturen. Foto.

For nordiske forhold

I dag finnes det mange gode varmepumper å velge mellom. Fra Mitsubishi Electric er det fire modeller som skiller seg ut på det norske markedet. De har Hyper Heating-teknologi og er spesialutviklet for kaldt klima. Perfekt for oss her i nord.

I Norge oppholder vi oss innendørs store deler av året, spesielt om vinteren. Vi haster fra hjem til jobb, og tilbake igjen. Har vi ikke ski på beina foretrekker de fleste av oss å bli værende inne, spesielt hvis det er lunt og varmt i boligen.

Noen områder er mer utsatt for kulde enn andre, og det er ikke alle som har godt isolerte hjem. Da kan det hjelpe med en skikkelig hardfør varmepumpe, spesielt designet for norske forhold.

1. IGURU – EN LITEN TØFFING
Varmepumpe på hyttekjøkken. Foto.

Kompaktmodellen IGURU er spesiallaget for skandinavisk klima. Vi kaller den vår «lille tøffing» fordi den gjør én ting svært effektivt uten å ta stor plass. Den gir deg varme. Helt enkelt. IGURU er like kraftig som de kraftigste, men faktisk ganske liten i størrelse. Til tross for at den har vår mest kompakte innedel leverer IGURU svært høy varmekapasitet fra den kraftige kompressoren med Hyper Heating-teknologi. Dette sikrer deg en behagelig innetemperatur, selv om det er kaldt ute.

2. UWANO – INGEN VARMEPUMPER VARMER ET ROM RASKERE
UWANO inndel på vegg i stue. Foto.

Toppmodellen Uwano, er testet på et av Norges kaldeste steder. Den stilrene varmepumpen har en fabrikkgarantert varmekapasitet helt ned til 30 minusgrader, og leverer sin nominelle kapasitet helt ned til -25°C! I tillegg er den fullspekket med teknologi og funksjoner. Uwanos ekstreme varmekapasitet dekker varmebehovene vi har i Norge selv på vinterens kaldeste dager, og varmepumpen varmer opp et rom raskere enn alle andre modeller fra Mitsubishi Electric.

3. KAITEKI – ENERGIEFFEKTIV OG STILREN
Safirsort Kaiteki i stue. Foto.

Varmepumpen Kaiteki er Mitsubishi Electrics bestselger, med mange energieffektive og stilrene modeller å velge mellom. De er spekket med en rekke tekniske funksjoner og muligheter, og du kan velge mellom fire ulike farger på innedelen.

Kaiteki har et flott og moderne design og har vunnet en japansk designpris, men det er mye mer enn utseendet som er suverent med disse modellene. De produserer nemlig en svært høy varmeeffekt, samt behagelig kjøling i sommerhalvåret. Det betyr at varmepumpen yter godt hele året, uansett hvordan klimaet er der du bor. Kaiteki byr på det ypperste innen Japansk ingeniørkunst når det kommer til varmepumper, og er utstyrt med unike funksjoner som gir deg høy komfort i hjemmet, eller på hytta.

4. FURO – STILLEGÅENDE OG KRAFTIG GULVMODELL
Furo i stue. Foto.

Varmepumpemodellen Furo er et ypperlig valg dersom du sliter med å finne plass oppe på veggen til en varmepumpe, eller bare rett og slett ønsker montering nede ved gulvet.

Gulvmodellen har rene, moderne linjer, tre spjeld for optimal spredning av luften, og svært god varmekapasitet. Lydnivået fra innedelen er ekstremt lavt, faktisk helt ned til 18dB(A), og modellen leveres i tre ulike størrelser: Furo 5100, Furo 6000 og Furo 8400.

HVORFOR ER HYPER HEATING-MODELLENE SÅ EFFEKTIVE?
Utedel som er gjennomsiktig slik at du kan se alle elementer i maskinen. Illustrasjon.

Hyper Heating er en optimal softwarestyring av en høyteknologisk, egenutviklet og supersterk kompressor, produsert av Mitsubishi Electric.

Varmepumper med denne teknologien fungerer svært godt i kaldt klima. IGURU, Kaiteki og Furo har en fabrikkgarantert drift ned til -25°C, og toppmodellen Uwano har fabrikkgarantert drift helt ned til -30°C. Varmen kommer raskt, og du trenger sjelden å supplere med andre varmekilder for å ha det komfortabelt inne når det herjer ute.

Med Hyper Heating-teknologi klarer varmepumpen å utnytte energien i uteluften selv på de kaldeste dager. Modellene har også fabrikkinstallert behovsstyrt varmestav i utedelen. Dette sikrer varmepumpen trygg drift og effektiv avriming når den har behov for det. Alle Hyper Heating-modellene fungerer selvfølgelig like godt til nedkjøling om sommeren.

Er du usikker på hvilken varmepumpemodell med Hyper Heating som passer best i ditt hjem? Vi hjelper deg gjerne med å velge. Ta kontakt med din nærmeste forhandler av Mitsubishi Electric varmepumper for videre veiledning.

0