Bør du velge gulvmodell eller veggmodell?

Gulvmodellen Furo

En av de viktige tingene å ta stilling til når du skal kjøpe varmepumpe er plassering.

Når man skal kjøpe varmepumpe har man stor valgfrihet. Den største forskjellen på modellene er om de er gulv- eller veggmodeller. Veggmodellen er mest vanlig, men det er viktig å ikke ta for gitt at det er denne modellen du skal ha. Hvilken modell du bør kjøpe avhenger av dine behov og ønsker, samt boligens utforming.

Gulvmodell – kraftig og stillegående

Gulvmodellene er konstruert for montering lavt på veggen nede ved gulvet, noe som gjør de meget diskré. De er gjerne litt større i størrelse, men til gjengjeld gjør en større overflate at oppvarmingen kan gå på lavere hastighet, hvilket igjen fører til en svært stillegående drift. Ønsker du å erstatte panelovnen, er gulvmodell et ypperlig valg.

Gulvmodeller er også veldig effektive dersom det er kald trekk langs gulvet i boligen. Sliter du for eksempel med at det lekker inn kald luft langs gulvet fra gangen, kan den kalde trekken reduseres ved å montere en varmepumpe lavt på veggen. Det samme gjelder ved plassering under vindu dersom du sliter med kaldras.

Furo gir mye varme og lite lyd

Gulvmodellen Furo er stillegående og kraftfull med Hyper Heating-teknologi for de kaldeste dagene. Maskinen har design i toppklasse og et ekstremt lavt lydnivå fra 18dB(A). Med tre spjeld sørger den for optimal spredning av luften. Frontspjeldet sørger for at det blir varmt og deilig langs gulvet, og de to øvre spjeldene distribuerer varmen til resten av rommet. Ved kjøledrift sendes luften opp i taket og fremover, før den synker ned og gir jevn og behagelig kjøling i hele rommet.

UWANO inndel på vegg i stue. Foto.

Veggmodell – effektiv og stilren

Veggmodeller er konstruert for å monteres høyt oppe på veggen og gir rask og effektiv oppvarming med lavt lydnivå. Noen opplever disse som mer sjenerende enn gulvmodellene, men med et moderne og stilig design glir de fleste veggmodellene enkelt inn i omgivelsene, og går i ett med boligens øvrige interiør.

Veggmodellene er effektive både til oppvarming og nedkjøling, og noen av modellene har også i-see Sensor som merker variasjoner i rommet og sender varmen dit den trengs mest.

Ulike modeller for ulike behov

Mitsubishi Electric har et bredt utvalg av veggmodeller

Kompaktmodellen Iguru er en liten, men kraftig varmepumpe. Den kompakte størrelsen gjør at innedelen kan monteres på diskré plasseringer. Modellen er spesialkonstruert for å håndtere skandinavisk klima, og vi kaller den vår «lille tøffing» fordi den gjør én ting svært effektivt uten å ta stor plass. Den gir deg varme. Helt enkelt.

Bestselgeren Kaiteki er en prisvinnende modell, og gir deg kraftig varmekapasitet, premium design og fargevalg. Innedelen har stilrent design og finnes i fire ulike farger. Med varmekapasitet i toppklasse er den energieffektiv og kostnadsbesparende. Mye funksjoner og unik teknologi sikrer deg høy komfort og godt inneklima.

Ingen modell varmer opp et rom raskere enn toppmodellen UWANO. Modellen har en ekstrem varmekapasitet som dekker varmebehovene vi har i Norge, selv på de kaldeste dagene. I tillegg har den et moderne og stilrent design fullspekket med teknologi og funksjoner. UWANO er spesielt utviklet for Skandinavia, og testet i ugjestmild, nordisk vinter. Modellen har fabrikkgarantert varmekapasitet er ned til -30°C, og leverer sin nominelle kapasitet helt ned til -25°C!

Komfortmodellen Gussuri er en varmepumpe du nesten ikke legger merke til. Modellen er ekstremt stillegående og kompakt, og passer perfekt som aircondition på soverommet da den er ekstra stillegående – særlig i nattmodus. På japansk betyr Gussuri «å sove godt», og det er akkurat det denne varmepumpen lar deg gjøre.

montør forklarer på gratis befaring

Få hjelp til å finne rett modell

Før du bestemmer deg for hvilken varmepumpe du skal kjøpe, er det lurt å sette seg inn i de ulike varmepumpene og deres ulike egenskaper og funksjoner. Bestiller du gratis befaring fra dyktige fagfolk får du god veiledning og informasjon om hvilken type varmepumpe som passer deg og dine behov best. Du får også opplæring i bruk og vedlikehold, og faglig god montering av produktet som vil sikre lang levetid og trygg, økonomisk drift.

0