Gjør varmepumpa klar for vinteren

Skal varmepumpa yte maks om vinteren er det viktig at den er ren.

En ren varmepumpe vil kunne gi lavere strømkostnader enn en skitten varmepumpe, da tette filtre tvinger varmepumpa til å jobbe hardere enn nødvendig. For å holde strømkostnadene nede i vinterhalvåret er det derfor lurt å være ekstra nøye med renholdet.

Lag deg en god rutine

For å sikre effektiv oppvarming, rimeligere strømkostnader og godt inneklima hele vinteren er det smart å innarbeide en fast rutine på renholdet. Her er tre huskeregler:

  1. Varmepumpa bør rengjøres raskt og enkelt annenhver uke, eventuelt etter behov.
  2. Hver tredje måned, eller etter behov, trenger den en grundigere rengjøring.
  3. For å sikre produktets levetid og bevare virkningsgraden trenger varmepumpa en grundigere service fra en autorisert forhandler hvert 2-3 år. Lenge siden forrige service? Her er fem tegn på at varmepumpen trenger service.

Husk også at riktig bruk er viktig for best mulig besparelse. Opplever du at varmepumpa ikke varmer slik den skal, kan dette være løsningen.

Slik rengjør du varmepumpa  

Å rengjøre varmepumpa er en enkel sak. Slik rengjør du varmepumpa på 1, 2, 3:

  1. Skru av varmepumpa med fjernkontrollen. Ta så sikringen eller trekk ut stikkontakten til utedelen.
  2. Det første du ser når du åpner varmepumpa er grovfiltrene. Disse skal støvsuges varsomt med et børstemunnstykke. Du kan også skylle filtrene i lunkent vann fra springen og lufttørke dem godt i skyggen før de settes tilbake.
  3. Noen varmepumper inneholder pollenfiltre, også kalt luftrengjøringsfiltre eller finfiltre. Disse kan vaskes på samme måte som grovfiltrene eller legges i lunkent vann i 15 minutter og skylles godt etterpå. I motsetning til grovfiltrene kan finfiltre ha behov for utskiftning. Vi anbefaler at du bytter disse når støv, urenheter eller lukt ikke kan fjernes gjennom rengjøring, eller når din varmepumpe skal ha service.

Tørk til slutt over med en klut både utvendig og innvendig. Ikke bruk vaskemidler!

Se en mer detaljert beskrivelse av hvordan du rengjør varmepumpen din selv her.

Vedfyring + varmepumpe = perfekt

Å fyre i peisen er for mange like mye for kosens skyld, som for varmens skyld. En gledelig beskjed er kanskje da at peiskos og varmepumpe er en perfekt kombinasjon: Ved å bruke viftefunksjonen til varmepumpen kan du spre varmen fra vedovnen eller peisen ut i hele rommet og opprettholde ønsket innetemperatur på en god måte.

De beste varmepumpene for kaldt klima

I tillegg til godt vedlikehold er valg av varmepumpemodell avgjørende for varmeeffekten du opplever. Veggmodellene UWANO, IGURU og Kaiteki, samt gulvmodellen Furo, er alle utstyrt med Hyper Heating-teknologi, og passer perfekt for vårt kalde nordiske klima.

Varmepumper med Hyper Heating-teknologi gir rikelig med varme selv på de aller kaldeste dagene, og investerer du i en slik varmepumpe får du et hjem med behagelig temperatur og godt inneklima, uansett sesong eller vær.

Les mer om våre beste varmepumper for kaldt klima, som alle har Hyper Heating-teknologi.

God beskyttelse med varmepumpehus

Den norske vinteren er værhard og utsetter varmepumpens utedel for både snø, vind og regn. For å beskytte utedelen mot de verste vindkastene og snømengdene kan det være lurt med et varmepumpehus. Det finnes flere slike på markedet, men husk å velge et som er godt utformet for å opprettholde riktig luftstrøm, slik som vårt spesialbygde og impregnerte varmepumpehus.

Få hjelp til å finne rett modell

Bestiller du gratis befaring fra dyktige fagfolk, får du god veiledning og informasjon om hvilken type varmepumpe som passer dine behov best.

Etter befaring mottar du et uforpliktende tilbud på varmepumpe og montering. Godtar du tilbudet får du en faglig god montering av produktet, som vil sikre trygg og økonomisk drift og varighet i mange år. Du får også opplæring i bruk og vedlikehold av maskinen.

0