Reduser allergiplagene med varmepumpe eller miniventilasjon – bestill gratis befaring

far og sønn på sofa

Har du pollenallergi er både varmepumpe og miniventilasjon gode investeringer. Men hvilken løsning er best for deg, ditt hjem og dine behov? Dette vil våre autoriserte forhandlere hjelpe deg med å finne svar på dersom du bestiller gratis befaring.

Ved å holde inneluften fri for pollen bidrar både varmepumper og miniventilasjon til å redusere allergiplager. Hvilken løsning som passer best for deg, ditt hjem og dine behov vil likevel variere. Er du virkelig plaget og ønsker den aller beste løsningen, kan også en kombinasjon av begge være veien å gå. Alt dette vil våre autoriserte forhandlere kunne hjelpe deg med å finne svar på, på en gratis befaring.

Varmepumpe vs. miniventilasjon

Hovedforskjellen mellom varmepumpe og miniventilasjon er at varmepumper renser og gjenbruker luften som allerede er i boligen, mens miniventilasjon kontinuerlig bytter ut inneluften med ny, frisk uteluft.

Begge renser luften for pollen og andre uønskede partikler, slik at inneklimaet til enhver tid er friskt og godt. I tillegg har varmepumper evnen til å varme opp eller kjøle ned et rom som en aircondition. Det har ikke miniventilasjon.

Varmepumpe og miniventilasjon har altså flere likhetstrekk, men selv om begge løsninger fanger opp og holder inneluften fri for pollen og andre støvpartikler, er måten de gjør det på ulik. I tillegg har de flere forskjellige egenskaper. 

Varmepumpe på vegg

Reguler temperaturen selv med en varmepumpe

Varmepumper lar deg holde ønsket temperatur hele året med kjøling (aircondition) om sommeren og oppvarming om vinteren. I tillegg til dette er varmepumper gode for å bekjempe allergi:

  • Ved å bruke og rense luften som allerede er i boligen til å kjøle ned rommet, trenger du ikke åpne vinduer eller dører for å gjøre hjemmet svalt og behagelig. På den måten slipper du å få uønskede pollenpartikler inn i hjemmet.

 

  • Skulle du likevel få pollen inn mellom husets fire vegger vil varmepumpens anti-allergifilter (pollenfilter) fange opp det meste. Pollenfilteret fjerner opp mot 94 % av pollen som eventuelt har kommet seg inn i boligen.

Se alle våre varmepumpemodeller.

miniventilasjon

Frisk luft året rundt med miniventilasjon

Miniventilasjon er også en god allergibekjemper:

  • Miniventilasjon er balansert, som vil si at den leverer frisk, renset luft samtidig som den trekker ut brukt luft. Ved å kontinuerlig skifte ut og rense inneluften med frisk uteluft gjør miniventilasjon en god jobb i å holde inneluften sunn og fri for pollen, støv og andre uønskede partikler. Opplevelsen kan minne om å åpne et vindu eller en ventilasjonsluke som slipper inn luft, men effekten vil stort sett alltid være bedre med miniventilasjon da uteluften kan være stillestående, vinduet lite og så videre. I tillegg er det lettere å holde pollenpartikler ute når man ikke trenger å åpne vinduer.

 

  • Miniventilasjon leveres med grovfilter som enkelt kan erstattes med finfilter. Dette er perfekt for allergikere da det stopper pollen og andre partikler fra å komme inn i ditt inneklima på en meget effektiv måte.

I tillegg er miniventilasjon lydisolerende og reduserer utvendig støy. Den reduserer også radon, kjellerlukt og kondens, og er derfor et godt valg i sokkelleiligheter, garasjer og kjellere.

I motsetning til varmepumper er det ikke mulig å regulere temperaturen med miniventilasjon, men miniventilasjon gir konstant frisk og sirkulerende luft uten særlig varmetap da opptil hele 85 % av varmen gjenvinnes.

Se alle våre miniventilasjonsmodeller.

montør kommer inn døra

Så, hva er den beste løsningen?

Om det kun er pollen du ønsker å holde ute, for eksempel fra soverommet, er det litt hipp som happ om du velger varmepumpe eller miniventilasjon. Ønsker du i tillegg mulighet til å regulere innetemperaturen året rundt er varmepumpe løsningen for deg. Ønsker du god sirkulasjon av frisk og ren luft eller sliter med radon, kjellerlukt og kondens, er miniventilasjon den beste løsningen.

Om du ønsker et sunt inneklima fritt for pollen i tillegg til sirkulerende, frisk uteluft og mulighet til å regulere temperaturen selv året gjennom, er en kombinasjon av begge det du trenger. Det er også den aller beste løsningen du kan få i ditt hjem.

Bestill gratis befaring

Ønsker du å bli kvitt allergiplagene i hjemmet? Mitsubishi Electric har et stort utvalg varmepumper og miniventilasjon. Ta kontakt med oss, så kommer vi frem til den beste løsningen for dine behov.

Befaring er helt gratis og utføres av våre autoriserte forhandlere uten forpliktelser. Etter befaring mottar du et uforpliktende tilbud på varmepumpe og montering.

0