Bli kvitt tett luft og kjellerlukt med miniventilasjon

Dame som setter esker i reol. Foto.

Miniventilasjon

Installerer du miniventilasjon i kjeller eller garasje vil du raskt merke forskjell på luftkvaliteten.

Den velkjente «kjellerlukta» er som regel et resultat av mugg, sopp eller tett luft over tid. Et miniventilasjonsanlegg vil hjelpe deg å holde inneluften ren og frisk, og reduserer samtidig sjansen for at den uhyggelige lukten oppstår.

FJERN KJELLERLUKT OG FÅ BEDRE INNEKLIMA

Miniventilasjon egner seg svært godt til å stå i kjeller og garasje. Ofte er kjellere utsatt for innestengt luft, fukt, kondens, sopp og råte, og med det også den velkjente «kjellerlukta». Dette er ikke bare irriterende, det kan også være skadelig å leve i. Miniventilasjon kan være løsningen på problemet.

Det lille ventilasjonssystemet vil bytte ut den dårlige kjeller- eller garasjeluften, samt alle elementer i den, og erstatte den med frisk uteluft. Ønsker du å redusere sjansen for, eller bli kvitt, tett luft og innestengt lukt i kjeller og garasje, er miniventilasjon derfor et supert valg.

REDUSER POLLEN OG RADON I INNEMILJØET MED MINIVENTILASJON

Radon er et usynlig og radioaktivt grunnstoff i gassform, som er farlig å leve i over tid. Har du mistanke om, eller fått påvist radon i din bolig, bør du vurdere å gå til innkjøp av et miniventilasjonsanlegg. Det er en enkel og billig investering, som kan løse problemet.

Vår kraftigste modell; Miniventilasjon 100, bytter opptil 105 m3 luft per time (det tilsvarer all luft i et rom på 40 m2) – og er en fin måte å bekjempe radon i innemiljøet på.

Også støv, smuss og andre luftpartikler kan elimineres med miniventilasjon. Alle våre modeller kommer med et grovfilter som fanger opp verstingene. Er du plaget av astma og allergi kan du erstatte grovfilteret med et finfilter, som svært effektivt vil fange opp pollen fra luften, slik at partiklene ikke trenger inn i boligen. På den måten sørger ventilasjonsanlegget for at du til enhver tid puster inn pollenfri og sunn luft.

TO ULIKE MODELLER

Mitsubishi Electric har to ulike miniventilasjonsmodeller. Hvilken modell du bør gå for avhenger av hvor du ønsker at den skal installeres og rommets størrelse. Miniventilasjon 50 fra Mitsubishi Electric kan installeres i eksisterende ventilasjonsluke, både horisontalt og vertikalt.

MINIVENTILASJON 100

Med Miniventilasjon 100 kan du gi inneklimaet ditt et skikkelig løft. Modellen er den kraftigste vi har, og passer perfekt i spesielt utsatte rom som kjeller og garasje. Sliter du med tett inneluft, kjellerlukt, kondens på vinduer eller har mistanke om radon, er det denne du bør gå for.

MINIVENTILASJON 50

Miniventilasjon 50 er vår mest stillegående modell. Med et lydnivå på 15 dB(A) og hele 85 % gjenvinning av varme ved 16 kubikkmeter per time, passer Miniventilasjon 50 perfekt på soverommet eller gjesterommet i kjelleren.Miniventilasjon 50 holder luften frisk, og sørger for at du får en god natts søvn uten forstyrrende støy. I og med at vinduer kan holdes lukket vil du heller ikke bli plaget av mygg og andre innsekter med miniventilasjon installert.

Hus med- og uten miniventilasjon. Illustrasjon.

En ventilasjonsluke kan gi god tilstrømning av kald uteluft, men uten filtrering vil skitten og forurenset luft trenge inn i hjemmet. Med miniventilasjon får du derimot et friskere inneklima siden luften renses i filtrene. I tillegg blir varmen i avtrekksluften gjenvunnet, og temperert uteluft føres inn.

MONTERES PÅ 1, 2, 3

Selve installasjonen av miniventilasjon er meget enkel og kan gjøres av privatpersoner på under to timer. Se forklarende video for fremgangsmåte her.

0