Dette bør du vite om varmepumper og kvalitet

Mann som sitter med nettbrett. Foto.

Varmepumper og kvalitet

Når du skal kjøpe varmepumpe bør du ikke bare se på prislappen, da kan det nemlig hende at du må velge bort kvaliteter, funksjoner og egenskaper du ønsker deg eller har behov for. Her kommer noen tips om hva du bør tenke på før du velger modell.

Skal du først investere i en varmepumpe, og varmebehovet er viktigst, er det viktig at du investerer i en god nok modell som tåler de utfordringer en kald vinter kan by på. Ved første øyekast kan luft-til-luft varmepumper virke kostbare, men over tid vil du spare inn utgiftene gjennom reduserte oppvarmingskostnader. Hvor mye man sparer er individuelt og avhenger blant annet av behov, boligens størrelse, isolasjon, klimaet ute, strømprisene, type modell – og om du har valgt riktig modell til ditt bruk. Les mer om hvor mye du kan spare her.

HVA SLAGS JOBB SKAL VARMEPUMPEN GJØRE?

Det første du bør tenke over når du skal velge varmepumpe er behov og plassering. Skal den brukes hjemme og ofte, kan det være lurt å investere litt ekstra i kvalitet. Skal du derimot ha den på en hytte du kun bruker om sommeren, kan du trygt vurdere færre egenskaper. De rimeligste varmepumpene på markedet er ofte designet med hovedformål å dekke kjølebehovet. Disse egner seg best til sommerbruk, norsk høst og milde vintermåneder. Mer avanserte varmepumper yter derimot godt hele året og er optimalisert for å tåle vårt kalde, nordiske klima.

Rød stue i vinterlandskap. Foto.

HVILKE KVALITETER ER VIKTIGST FOR DEG?

Når du skal velge varmepumpemodell er det viktig at du er klar over hvilke kvaliteter du har behov for og ønsker deg. Jo høyere kvalitet varmepumpen har, jo flere punkter kan du sannsynligvis krysse av på denne listen:

Lydnivå: Det menneskelige øret reagerer forskjellig på ulike lydfrekvenser, er det viktig med en stillegående varmepumpe?

Varmekapasitet: Hva er viktigst: kjøling, oppvarming eller begge deler? Er det varmebehovet som er viktigst bør du velge en modell med en kraftig og energieffektiv kompressor som leverer høy og jevn varmekapasitet, selv på de kaldeste dagene.

Design: Synes du det visuelle er viktig? Enkelte modeller gir deg frihet til å velge en varmepumpe tilpasset ditt interiør, etter dine fargepreferanser.

Teknologi og programvare: I likhet med annen teknologi, har varmepumper også blitt smartere. Enkelte modeller har 3D-sensorer som optimaliserer driften basert på rommets oppbygning og hvor du pleier å tilbringe mest tid i rommet.

I-See-sensor på rubinrød Kaiteki. Foto.

Inneklima: En varmepumpe filtrerer inneluften, men modellens kvalitet påvirker hvor rent og sunt inneklima pumpen gir. Er inneklima viktig for deg, bør du velge en pumpe med et filtersystem av høy kvalitet.

Fjernstyring: Med WiFi kan du styre innemiljøet, uansett hvor du befinner deg. Varm enkelt opp hytta før du kommer frem, kjøl ned stua til du kommer hjem eller juster varmen før du står opp om morgenen.

Nattmodus: En varmepumpe med nattmodus gir deg mulighet for ekstra lav lyd fra utedelen. Dette kan være en fordel om du bor i tett bebyggelse og borettslag, og har spesielle krav til utedelens støynivå.

Plassering: Plassering og modell henger ofte sammen. Ønsker du å plassere varmepumpens innedel nede ved gulvet er det gulvmodell som gjelder. Ønsker du plassering i trappe- eller etasjeskiller og tilpasset spredning av luftstrømmen, er det viktig at du velger en modell med doble luftspjeld som er designet for dette.

DEN PERFEKTE MODELLEN FOR DEG SOM ØNSKER KJØLING OG MULIGHET FOR GOD VARME

Kompaktmodellen Iguru er en varmepumpe i mellomklassen, som gir deg mye kvalitet, behagelig kjøling og varme for pengene. Modellen har et stilrent og superkompakt design, er ekstremt stillegående og leveres med nattsenkingsfunksjon (nattmodus) for enda lavere lyd fra utedelen. Med Wifi kan du styre modus, vifte og temperatur uavhengig av hvor du befinner deg.

Nærbilde Iguru i stue. Foto.

 

MODELLEN FOR DEG SOM VIL HA ALT

Bestselgeren Kaiteki gir deg det ypperste innen Japansk ingeniørkunst, og har alt du ønsker deg fra en varmepumpe. Med varmekapasitet i toppklasse er den energieffektiv og kostnadsbesparende. Innedelen har et stilrent design og du kan velge mellom fire forskjellige farger. Nye funksjoner og unik teknologi sikrer deg høy komfort og rent inneklima.

Safirsort Kaiteki i spisestue. Foto.

FÅ HJELP TIL Å FINNE RETT MODELL

Bestiller du en gratis befaring fra dyktige fagfolk, får du god veiledning og informasjon om hvilken type varmepumpe som passer dine behov best og hvor den burde plasseres. Du får også en faglig god montering av produktet som vil sikre trygg og økonomisk drift og varighet i mange år, samt opplæring i bruk og vedlikehold av maskinen.

0