Hvordan velge riktig type Mitsubishi Electric-modell

Hvit Kaiteki i trapp. Foto.

Den beste Mitsubishi Electric-modellen til din bolig

På jakt etter en ny varmepumpe, men usikker på hvilken Mitsubishi Electric-modell du skal velge? Med vår hjelp sikres du den beste modellen for din bolig. 

Uansett om du allerede er stolt eier av et varmepumpehjem, eller ønsker å oppgradere boligens oppvarmings- og nedkjølingsmuligheter for første gang, kan det være utfordrende å velge i mylderet av ulike varmepumper. Forhåpentligvis vil denne guiden gjøre det litt lettere for deg!

START MED EN BEFARING

montør forklarer på gratis befaring

Det er umulig å gi konkrete svar gjennom en artikkel når det kommer til hvilken varmepumpe som hadde fungert best i nettopp ditt hjem. Derfor anbefaler vi alltid en befaring fra en av våre autoriserte forhandlere. Mitsubishi Electric tilbyr gratis og uforpliktende befaring som avtales etter din kalender.

En befaring vil være perfekt å starte med dersom du er usikker på hvilken varmepumpemodell du bør velge. Her får du veiledning med tanke på hvilken varmepumpe som passer for det klimaet der du bor og boligens behov, samt tips til den beste plasseringen av varmepumpen. Etter endt befaring vil du også motta et uforpliktende tilbud inkludert montering av varmepumpen. Dette fører til at du sparer tid og effektiviserer prosessen. Under befaringen vil du også få mulighet til å diskutere hvorvidt luft-til-luft-varmepumpe eller luft-til-vann-varmepumpe er rett for deg og din bolig.

VANN ELLER LUFT?

Før du tar noen avgjørelser kan det være lurt å vite litt mer om luft-til-luft-varmepumper versus luft-til-vann-varmepumper. På den måten stiller du mer forberedt før en eventuell befaring.

LUFT-TIL-LUFT-VARMEPUMPER ER MEST POPULÆRE

Familie med barn som ligger på madrass . Foto. med en varmepumpe på veggen over dem

Luft-til-luft-varmepumper er den vanligste varmepumpetypen i Norge. De er enkle å installere og svært effektive. De benytter seg av energien i uteluften og varmer opp eller kjøler ned luft før den distribueres innendørs. Oppvarmingsutgifter kan reduseres drastisk hvis man bytter fra tradisjonelle oppvarmingsmetoder til en luft-til-luft-varmepumpe. Disse pumpene er svært energieffektive og gjør dem til et miljøvennlig valg.

En luft-til-luft-varmepumpe er ypperlig i de fleste boliger. De blir brukt i alt fra leiligheter og rekkehus til tomannsboliger, eneboliger og hytter.

LUFT-TIL-LUFT

Mitsubishi Electric har mange flotte luft-til-luft-varmepumper å velge mellom. Her er en rask gjennomgang av våre modeller, slik at du lettere kan sette deg inn i de ulike varmepumpene før du bestemmer deg for en spesifikk modell.

Gussuri er designet for å gi effektiv kjøling til lave kostnader i sommerhalvåret. Modellen er stillegående, kompakt og passer inn i alle rom. Den har en matte finish og stilrene linjer som passer inn i moderne hjem. Med en lydnivå på kun 18 dB(A) i komfort-mode er den ekstremt stillegående og nesten umulig å registrere. Til sammenlikning ligger en vanlig samtale på 65 dB(A), og grunnstøyen rundt oss blir aldri lavere enn 15-20 dB(A).

Rubinrød Kaiteki i moderne stue. Foto.

Kaiteki er toppmodellen fra Mitsubishi Electric. Det er en varmepumpe med mange undermodeller. Du kan velge og vrake mellom Kaiteki 6300Kaiteki 6300 HairlineKaiteki 6600Kaiteki 6600 Hairline og Kaiteki 8700.

Modellene er svært energieffektive og stilrene. Varmepumpene tåler ekstreme kuldeperioder da de er utstyrt med Hyper Heating teknologi og fabrikkgarantert varmekapasitet ned til -25 grader.

Designet har fire ulike fargevalg på innedelen og fjernkontrollen slik at den vil passe i ethvert hjem. Kaiteki har vunnet en japansk designpris, men utseendet er ikke det eneste elegante med disse modellene. Kaiteki produserer en høy varmeeffekt og en behagelig kjøling, uansett hvordan klimaet ute er der du bor. De ulike modellene er også moderne og utstyrt med unike funksjoner som gir deg enda høyere komfort og velvære i hjemmet, eller kanskje på hytta.

Kirigamine Hara er vår mest solgte varmepumpe, og kommer i 3 størrelser.  Her kan du velge mellom Kirigamine Hara 6,3Kirigamine Hara 6,6 og Kirigamine Hara 8,7 som alle er vegghengte varmepumper. De ulike Kirigamine Hara-modellene har også kraftige kompressorer med Hyper Heating teknologo slik at en ekstrem varmekapasitet og effektfaktor oppnås. Disse modellene er også fulle av spennende funksjoner. Human Sensor, Doble luftspjeld, uketimer og vedlikeholdsvarme er bare noen av funksjonene du kan utforske og nyte godt av.

Gulvmodellen Kirigamine Furo er ypperlig for de som sliter med å finne plass til en veggmontert varmepumpe, eller rett og slett ønsker innedelen plasssert nede ved gulvet. Med en gulvmodell slipper du å se så mye til innedelen, og den glir lett inn i miljøet slik en radiator eller panelovn ville gjort. Kirigamine Furo har også ekstrem varmekapasitet med Hyper Heating teknologi, et lavt lydnivå og en garantert varmedrift helt ned til minus 25 grader.

Gulvmodellen leveres i 2 størrelser:  Kirigamine Furo 3400 og Kirigamine Furo 4300.

Svart Zen i mørkt miljø. Foto

Zen Designmodell kommer i fargene hvitsølv og sort. Den er supertynn og svært elegant, men fungerer også utmerket godt hva gjelder oppvarming, nedkjøling og strømreduksjon. Varmepumpen har fabrikkgarantert drift ned til -20 grader og er stillegående med et lydnivå ned til 21dB(A). Zen er også perfekt å bruke i kombinasjon med peis- eller ovnvarme da den er utstyrt med viftemodus der kun viften i innedelen går.

Kirigamine Duo 6400 er en kraftig og effektiv varmepumpe der 2 innedeler er tilkoblet en og samme utedel! Dette gir deg f.eks. muligheten til å varme opp to etasjer i boligen din, ved kun å ha 1 utedel ute. Denne modellen er også utstyrt med Hyper Heating teknologi og fabrikkgarantert varmedrift ned til -25. Med Kirigamine Duo 6400 kan du fritt velge hvilke innedeler du ønsker. Her kan du f.eks. ha en Safirsort Kaiteki i stua, og en Kirigamine Furo gulvmodell i kjellerstua.

Nordic Multi er også en varmepumpe som muliggjør det å ha to innedeler på en utedel. Tidligere har det kun vært mulig å få til dette i europeiske utgaver, uten fabrikkmontert og behovstyrt varmestav i utedelen. Med Nordic Multi får du en varmepumpe med denne muligheten, tilpasset nordiske forhold. Denne modellen er ganske lik modellen over, men har noe mindre varmekapasitet. Du kan også her velge ulike innedeler etter behov, og det er ikke noe problem å kombinere veggmonterte, gulvmonterte og himlingsmonterte modeller på samme anlegg. Har hjemmet behov for bedre varmefordeling vil dette være en flott modell for deg. Hva med en innedel i stua og en på soverommet? Da kan du nyte varme og komfortable vintre og kjølige somre. Ønsker du flere enn 2 innedeler på en utedel har vi løsninger for dette også. Disse løsningene er hovedsakelig beregnet på næringsbygg, men kan selvfølgelig benyttes i større eneboliger om man ønsker en slik løsning.

Alle våre modeller har vært utviklet og testet gjennom flere år av ingeniørene til Mitsubishi Electric. Alt skjer i kvalitetssikrede lokaler, og hvert eneste ledd i produksjonen testes nøye slik at sluttbrukeren får den høyeste kvaliteten og ytelsen på markedet.

LUFT-TIL-VANN-VARMEPUMPER KAN ØKE BOLIGVERDIEN

Barneføtter på parkettgulv. Foto.

Luft-til-vann-varmepumper er utrolig energivennlige og øker gjerne boligverdien din betraktelig. Denne varmepumpetypen fungerer ved at energien i uteluften brukes til oppvarming som fordeles gjennom et vannbårent system i gulv, radiatorer eller viftekonvektorer. Det gir en jevn og god innetemperatur gjennom hele året. Luft-til-vann-varmepumper kan også brukes til varmtvannsoppvarming, og for mange vil strømforbruket reduseres med opptil 50 prosent etter installasjon av en slik varmepumpe.

Du kan installere en luft-til-vann-varmepumpe i de fleste typer boliger, men de fungerer spesielt godt i nybygg eller som oppgradering i boliger der det allerede er installert et vannbårent system.

LUFT-TIL-VANN-MODELLER

Ønsker du deg en luft-til-vann-løsning er saken enkel. Mitsubishi Electric fører kun Ecodan, med ulike innedeler og utedeler å velge mellom. Dette er et vannbårent system av høy kvalitet, tilpasset store krav til ytelse, og som gir store besparelser.

Innedelen Ecodan Varmesentral har en kompakt energisentral og er kun 1,7 meter høy. Den gir deg komfortabel oppvarming gjennom vannbåren gulvvarme, radiatorvarme og viftekonvektorer. Med en integrert og høyeffektiv 200 liters varmtvannsbereder leverer den også rikelig med varmtvann til husstanden.

Gruppebilde Ecodan-maskiner. Foto.

Den andre innedelen du kan velge er Ecodan Hydroboks. Det er en mindre enhet, uten integrert varmtvannsbreder. Hydroboksen sørger også for komfortabel oppvarming gjennom vannbåren gulvvarme, radiatorvarme og viftekonvektorer. Her kan du velge å varme opp tappevannet med en ekstern varmtvannsbereder, utenom systemet fra Ecodan, eller du kan velge å koble Ecodan Hydroboksen til en eksisterende dobbeltmantlet varmtvannsbereder og forvarme tappevannet.

Du kan velge mellom en rekke utedeler i vår Ecodan produktserie. Samtlige er ekstremt stillegående, kapasiteter fra 5 kW til 14,8 kW, og alle bidrar til betydelig reduserte oppvarmingskostnader. Du kan lese mer om våre Ecodan produkter ved å klikke her.

Til syvende og sist vil det som tidligere nevnt være vanskelig å avgjøre hvilken varmepumpe som passer best i ulike hjem uten en befaring. Her får du eksperthjelp og en pekepinn på hva som vil fungere i nettopp din bolig. Ta kontakt med oss for en gratis og uforpliktende befaring.

0