Bruk autorisert fagperson ved montering av varmepumpa

Montører monterer utedel. Foto.

Det er mange grunner til å bruke en sertifisert fagperson til montering av varmepumpen

Riktig montering av varmepumper sørger ikke bare for bedre effekt og lengre levetid. Her er enda flere grunner til at du bør få monteringen utført av en autorisert fagperson.

Bestemt deg for å investere i en varmepumpe? Så bra, da kan du forvente flere fordeler både når det kommer til strømsparing, inneklima, miljøvennlighet og mye mer. Dersom varmepumpen er valgt ut og bestilt er den rimelig grei å få på plass. Så sant du er faglært og vet hva du gjør, selvfølgelig. Det er mange grunner til å bruke en autorisert fagperson ved montering av varmepumpen, og her er noen av dem.

KRAV OM SERTIFISERING FOR ALLE SOM SKAL MONTERE VARMEPUMPER

Montør gjør service. Foto.

I 2013 ble det innført krav om F-gass sertifisering for de som skal montere varmepumper. I varmepumpens kjølemedium finnes det nemlig fluorforbindelser, og en F-gass sertifisering skal sikre at gasser fra fluorforbindelsene ikke slipper ut av varmepumpen, da dette er en miljøtrussel. Skal du for eksempel skaffe deg en luft-til-luft-varmepumpe, vil det være f-gasser i kjølemediet som sirkulerer i en lukket krets. En fagperson med kompetanse og sertifisering vil sikre at f-gassen forblir der den skal og at den monteres på en trygg måte.

INGEN SJANSE FOR PERSONSKADE

Varmepumper veier noen kilo, og kan være utfordrende å få på plass. Dersom man ikke er varsom kan man kunne skade seg selv eller andre i monteringsprosessen. I tillegg er det større risiko for feilmontering dersom varmepumpen er montert av en privatperson som ikke utfører dette til vanlig. Er man da skikkelig uheldig kan den skade mennesker eller kjæledyr dersom den detter ned. Så la alltid en autorisert fagperson stå for monteringen, da minimerer du faren for personskade.

PLASSERING

De aller fleste hjem vil ha godt av en varmepumpe, men visste du at effekten kan avgjøres av hvor den monteres? En autorisert fagperson vil ha kunnskapen som trengs for å velge ut den beste plasseringen av inne- og utedelen.

SØRGER FOR BEDRE EFFEKT

Montør monterer utedel. Foto.

En dårlig montering vil ikke bare kunne påvirke privatpersoner og miljøet i negativ forstand. Det kan også rett og slett føre til at varmepumpen ikke virker som den skal. Selvmontering kan for eksempel skape problemer dersom rørkretsen ikke er skikkelig tett, eller dersom vakuumeringen ikke ble godt nok utført. Lavere effekt vil være naturlig å forvente ved feilmontering, men det er heller ikke uvanlig at man får null effekt av varmepumpen dersom den monteres dårlig. Med andre ord: du får mer ut av varmepumpen ved å bruke en autorisert fagperson.

VARMEPUMPEN HOLDER LENGRE

Gode varmepumper har lang levetid, men dersom de feilmonteres kan det oppstå problemer som fører til kortere holdbarhet. Det er mye som må utføres korrekt når det kommer til montering av varmepumper. I Norge har vi også fire sesonger som krever sitt, og monteringen av både innedelen og utedelen bør gjøres riktig for at varmepumpen skal tåle alle påkjenninger gjennom året. Når varmepumpen er korrekt montert og den får jobbe som den skal, vil den holde i mange år fremover. Men husk godt vedlikehold og service i ettertid!

HVA KOSTER MONTERING?

Montør monterer Furo innedel. Foto.

Hos Mitsubishi Electric har vi standardpris for montering av varmepumpe. Denne ligger på kr. 5.700, – og inkluderer følgende:

  • Montering av varmepumpens innedel opptil 250 cm over gulvet
  • Opptil 4 meter kobberrør med plastkanal og kondensslange
  • Elektrisk tilkobling mellom varmepumpens inne- og utedel inntil 4 meter, og 1,5 kvadrat jordet gummiert kabel
  • Stykk standard veggbraketter og 4 stykk vibrasjonsdempere
  • Boring i standard trevegg
  • Test og igangkjøring av varmepumpen
  • Brukerveiledning
  • Kjøring inntil 25 km (én vei) for å montere varmepumpen. Standard km satser tilkommer utover dette

Det er verdt å merke seg at standardmontering ikke inkluderer spesialtilbehør som varmepumpehus eller tak til utedelen. Dryppanne for drenering av kondensvann kommer også i tillegg til standardprisen dersom du ønsker dette. Evt. hjelp for WiFi oppkobling kommer også i tillegg. Må det utføres kjerneboring eller gjennomføring i mur vil dette også prises utenfor standardprisen. Prisen inkluderer heller ikke jordet og jordfeilsikret kontakt for strøm til utedelen, eller elektrikerarbeid med strømtilførsel til varmepumpens utedel.

VELG MITSUBISHI ELECTRIC

Det finnes som sagt mange grunner til å bruke en sertifisert fagperson til montering av varmepumpen. Hos Mitsubishi Electric får du ikke bare hjelp av utrolig dyktige fagfolk, du får også god oppfølging og kundeservice i ettertid. Våre varmepumper er i tillegg noen av de aller beste på markedet. Kontakt en autoriserte forhandlere dersom du vurderer å investere i en av våre modeller. Da får du den hjelper du trenger og en faglig god montering av maskinen. Våre forhandlere finner du her.

0