Barneføtter på parkettgulv. Foto.
vannbåren varme
Ecodan på vaskerom. Foto.

Vi har gode løsninger som leverer effektiv energi til lav kostnad for vannbårne systemer. Varmt vann vil sirkulere i boligen og varmen avgis fra rør i gulv eller gjennom radiatorer. Temperatur reguleres med sentralt styringssystem, eller med romtermostater. Du legger kanskje ikke merke til at rommet du befinner deg i er temperert for at du skal trives, når du er der. Men det påvirker alle valgene du tar. Og hvordan du har det hjemme. Det er derfor vi kaller det…Teknologi man føler.

Fordeler med vannbåren varme

 • Jevn varme i hele huset
 • Sunt og godt inneklima
 • Høy komfort med lun og behagelig varme
 • Lavere energibruk
 • Passer fint til større oppgraderinger
 • Lite støv i luften for de med astma- eller allergiplager
 • Gode støtteordninger

Støtte til vannbåren varme

Du kan søke om finansiell støtte til vannbåren varme. Dersom du restaurerer og legger om til vannbåren varme, eller installerer i nybygg eller fritidsbolig, får du inntil 10.000 kroner i støtte av Enova. I tillegg får du støtte for installasjonen av den fornybare varmekilden som leverer energien. Du får inntil 5000 kr for luft-til-vann varmepumpe, og inntil 10.000 kr for væske-til-vann-varmepumpe. Er det behov for en ekstra akkumulatortank til systemet får du inntil 5000 kr for den også.

Vannbåren Varme Løsning. Inne og utedel. Foto.

Energiløsninger for ethvert behov

Den mest populære løsningen for levering av energi til vannbårne systemer er luft-til-vann-varmepumpe. Ecodan er vår løsning på dette, og den henter energien fra uteluften. Ecodan kan tilpasses alle behov og ønsker, systemet er også spesielt godt egnet for oppgradering av eldre vannbårne anlegg, og utfasing av gamle oljefyrer.

En annen god varmekilde til vannbåren varme er væske-til-vann-varmepumpe. Geodan er vår løsning for dette, og den henter energien f.eks. fra et borehull. Systemet kaldes også ofte for bergvarmepumpe, men kan også hente energien fra grunnvann eller sjøvann.

Bare barneføtter på parkettgulv. Foto.

Gulvvarme

Varmt og lune gulv er noe mange ønsker. Har du først prøvd vannbåren gulvvarme vil du nok aldri gå tilbake til kalde gulv. Dette er en ekstra luksus som virkelig gjør hjemmet ditt til en skikkelig komfortsone.

Fleksibel løsning med stor besparelse

Bygger man nytt hus i dag vil nok mange fortsatt gå for fristelsen med enkel tradisjonell el-oppvarming med varmekabler i sålen. Tenker man langsiktig er det meget fornuftig å legge rør for ett vannbårent system. Da har du et supert utgangspunkt for en mer fleksibel løsning du vil spare inn over tid, med mulighet for å benytte flere energikilder, og store fremtidige besparelser.

Fordeler med vannbåren gulvvarme

 • Høy komfort
 • Stabil og jevn oppvarming i hele huset
 • Lun og god temperatur, spesielt for de minste som leker på gulvet
 • Økonomisk og besparende system
Katt som sover på radiator. Foto.

Radiatorvarme – den perfekte løsning for rehabilitering

Det er en perfekt løsning for rehabilitering. Mange eldre boliger har ett vannbårent radiatorsystem som bruker elektrisitet eller fossilt brennstoff til oppvarming. I slike boliger er det vannbårne systemet som oftest klargjort for å benytte en mer moderne og besparende energikilde. I tillegg til reduserte fyringskostnader spares også miljøet for store CO2-utslipp ved å kutte ut fossilt brennstoff. Derfor er radiatorvarme den perfekte løsning for rehabilitering.

Enkel installasjon

Med enkle grep kan man som oftest benytte de radiatorene som allerede finnes i huset mot en mer moderne løsning. Våre autoriserte forhandlere vil enkelt vurdere om de gamle radiatorene kan brukes. Forhandleren vil også gi deg informasjon om nye radiatorer dersom det er nødvendig.

Ikke brannfarlig og bra for barn

Radiatorer har en jevn og fin overflate som ikke brenner støv, og med små barn i huset er de ikke farlige i forhold til brannskader da overflaten ikke blir så varm.

Fordeler med radiatorvarme

 • Behagelig og jevn varme
 • Lave ombygningskostnader
 • Ikke brannfarlig
 • Overflaten brenner ikke støv
 • Gamle radiatorer kan ofte brukes mot moderne teknologi
Dusjhode, hender som vaskes, vann som renner i badekar. Sammensatt bilde. Foto.

Varmtvannsproduksjon

Varmtvann til hele familien er et mål for mange. Norske familier bruker mye varmtvann, spesielt med barn i hus. Du har kanskje opplevd å stå i dusjen med sjampo i håret og gått tom for varmtvann? Har du ungdommer i hus skjer dette kanskje flere ganger i uken? Dette kan vi hjelpe deg med.

Rask og effektiv varmtvannsoppvarming

Med en Ecodan- eller Geodan-løsning kan du være sikker på at du alltid har nok varmtvann i huset, til både ungdommen, oppvasken, og til deg selv etter trening. Den innebygde varmtvannsberederen i løsningene har en større kapasitet for oppvarming av vann enn en tradisjonell varmtvannsbereder med elektrisk varmeelement, og bruker mye kortere tid på å varme opp vannet.

Varmtvann til en lavere pris

Systemene gir deg reduserte kostnader til varmtvannsoppvarming sammenlignet med tradisjonell bereder. Har du ekstra stort varmtvannsbehov kan systemene enkelt bygges ut med en ekstra varmtvannsbereder for å dekke dette.

Fordeler med Ecodan og Geodan

 • Innebygget varmtvannsbereder
 • Stilrene og kompakte løsninger
 • Alltid nok varmtvann til hele familien
 • Reduserte kostnader på tappevannsproduksjon
 • Superrask oppvarming av varmtvannet

Våre løsninger og produkter har topp kvalitet, leverer høy komfort, gir godt inneklima og store besparelser.

teknologi man føler

VI VET AT DET KAN VÆRE VANSKELIG Å VELGE RIKTIG

Derfor ønsker vi å hjelpe deg med å finne riktig varmepumpe til ditt bruk

0