Hvor ofte bør jeg rengjøre eller bytte filter?

Som en generell tommelfingerregel, er det fornuftig å sjekke filteret hver måned. Hvis du bor i et område med høy luftforurensning, eller hvis systemet brukes intensivt, kan det være nødvendig å rengjøre eller bytte filteret oftere.

De fleste varmepumper har to type filtre. Grovfilter og finfilter.

  • Grovfilteret er de største filtrene du møter med en gang du åpner dekslet på innedelen. Disse støvsuges jevnlig (hyppighet varierer, men ca annenhver måned kan være en god veiledning). Du kan også skylle disse filtrene i lunkent vann (NB, må lufttørke før de settes tilbake). Grovfiltrene byttes ikke med mindre de er ødelagte.
  • På baksiden, festet til grovfiltrene sitter det små rammer for finfiltre. Disse er mindre i størrelse (ca 10-15 cm i størrelse) og har ulik farge og funksjon. Finfiltrene vaskes og støvsuges samtidig som grovfiltrene, og byttes ved behov. Innemiljøet ditt bestemmer hvor ofte finfiltrene skal byttes. En indikasjon er ca hvert 1-3 år. Filtrene byttes enten når de har mistet fargen sin (f.eks de blå har blitt grå), eller når vanlig renhold ikke lenger fjerner støv og smuss, og de forblir tette.

Filter kan kjøpes i vår nettbutikk.

Se video for rengjøring av filtre her:

Fant du ikke det du lette etter?
Da kan vi selvsagt hjelpe deg! Ta kontakt med oss, så finner vi ut av det.
0