Hvorfor varmer ikke varmepumpen?

Hvis varmepumpen din ikke produserer varme, kan det være flere årsaker til dette. Her er noen vanlige årsaker:

  • Tett filter: Den vanligste årsaken til at varmepumpen ikke varmer godt er tette filtre. Sørg for at filtrene er rengjort og at du jevnlig vedlikeholder innedelen.

  • Innstillingene er feil: Kontroller først at termostaten er innstilt til riktig modus (oppvarming) og at temperaturen er satt høyere enn romtemperaturen. Det kan hende du har aktivert en annen modus, som kjøling eller viftemodus, ved en feiltakelse. Se også til at varmepumpen er stilt inn på varmeikonet (sol). Hvordan dette fungerer for akkurat din varmepumpe finner du i våre hurtigveiledninger.
  • Strømproblemer: Sjekk om varmepumpen får strøm. Kontroller sikringen eller strømbryteren som styrer strømtilførselen til varmepumpen. Hvis sikringen har gått, kan du prøve å nullstille den. Slå av sikringen i 10 minutter og start varmepumpen på nytt.
  • Is på utedelen: Varmepumper kan samle is på utedelen under kaldt vær. Dette kan hindre systemets evne til å absorbere varme fra uteområdet. Din varmepumpe skal automatisk gå i avrimingsmodus for å smelte isen, men hvis dette ikke skjer, kan det være et problem med avrimingssystemet.

 

Om problemet vedvarer, ta direkte kontakt med din forhandler.

Fant du ikke det du lette etter?
Da kan vi selvsagt hjelpe deg! Ta kontakt med oss, så finner vi ut av det.
0