Varmepumper for deg med vannbåren varme

Hender som kjenner etter varmen over varmepumpe eller radiator. Foto.

Å ha vannbåren varme i boligen står ikke i veien for å investere i varmepumpe. Tvert imot er luft-til-vann-varmepumpe en genial løsning som gir både reduserte strømkostnader og høy komfort.  

Har du vannbåren varme i boligen fra før, men for eksempel elektrisk strøm som energikilde, er det fullt mulig å gjøre et bytte. Gjør du det, er det mye å spare både med tanke på miljø og økonomi over tid.

Slik fungerer luft-til-vann-varmepumper

På samme måte som den mest populære varmepumpetypen: luft-til-luft-varmepumpe, bruker luft-til-vann-varmepumpen energi fra uteluften til å varme opp boligen.

Hovedforskjellen mellom de to er at luft-til-luft-varmepumper varmer opp, eller kjøler ned inneluften. Luft-til-vann-varmepumper flytter varmen over til et vannbårent system, og fordeler den via et vannbårent gulvsystem, radiatorer eller viftekonvektorer. I tillegg kan en luft-til-vann-varmepumpe benyttes til å varme opp tappevannet i boligen.

Dusjhode, hender som vaskes, vann som renner i badekar. Sammensatt bilde. Foto.

Er luft-til-vann-varmepumpe en god løsning for deg?

I tillegg til å være en miljøvennlig og fornybar energikilde, gir luft-til-vann-varmepumper store økonomiske besparelser, høy komfort, godt inneklima, rask og effektiv varmtvannsproduksjon og fabrikkgarantert drift helt ned til -28 grader.

En luft til vann varmepumpe passer best for dem med:

  • Vannbårent varmesystem i huset.
  • Forbruk over 25 000kWh i året (Dette finner du på strømregningen din).

Boliger med panelovner og elektrisk gulvvarme kan også foreta et bytte, men dette innebærer ofte et større arbeid og investering.

«Ecodan» har noe for alle

Ecodan-serien er luft-til-vann-varmepumpene til Mitsubishi Electric. Ecodan dekker alle tiltak du måtte ønske dersom du vurderer å oppgradere boligens energiløsning – enten du skal bygge nytt, rehabilitere eller bytte ut nåværende system.

Med mange ulike kombinasjonsmuligheter får du en energiløsning som er utformet for å møte fremtidens krav til varmeøkonomi og dine krav til besparelse.

Ecodan på vaskerom. Foto.

Enkel og smart styring

Ecodan-systemet benytter enten «varmesentral» eller «hydroboks» som innedel i huset. Begge disse innedelene gir varme til radiatorer og gulvvarme, og varmesentralen har i tillegg en integrert varmtvannsbereder. Hydroboks har ikke varmtvannsbereder, men kan forvarme varmtvann til berederen du allerede har.

Begge disse styres enkelt gjennom kontrollpanelet du finner på innedelen. I tillegg til kontrollpanelet kan du oppgradere til fjernkontroll med romsensor og utstyre varmepumpen med trådløs styring gjennom MELCloud.

Uansett hvordan du ønsker å styre din Ecodan har denne varmepumpen en intelligent varmetilpasning (auto adaption), der systemet lærer seg hva du og ditt hus trenger. Skal du for eksempel på ferie kan du enkelt trykke på «koffert»-knappen på innedelens kontrollpanel og spare unødvendige oppvarmingskostnader når du er borte.

En innebygd energimåler gir deg også full kontroll over forbruk og besparelser.

Melcloud som brukes på nettbrett. Foto.

Overlegen varmekapasitet og lavt lydnivå

Ecodan-serien har flere utedeler å velge mellom. Husets standard, størrelse, vannmengde og klimasone avgjør hvilken som er best egnet.

Felles for alle er likevel at de leveres med behovsstyrt varmekabel som sørger for stabil og effektiv avriming når det er kaldt. De fleste utedelene er ekstremt stillegående, med lydnivåer helt ned til 43 dB (A). Til sammenligning er lydnivået fra et bibliotek også 43 dB (A) og en alminnelig samtale på 65 dB (A).

Gratis befaring

Vi vet at det kan være vanskelig å velge riktig. Derfor ønsker vi å hjelpe deg med å finne riktig varmepumpe til ditt bruk gjennom en gratis befaring.

Bestiller du gratis befaring vil du, sammen med en av våre autoriserte forhandlere, finne den beste løsningen for ditt hjem og dine behov. Under en befaring vil også forhandleren svare på alle spørsmål du måtte ha, samt gi deg et korrekt tilbud på den beste løsningen til akkurat ditt hjem.

0