Ecodan gir høy komfort og lave strømregninger

Ecodan på vaskerom. Foto.

Komfort og lave strømregninger

Det høyteknologiske varmesystemet «Ecodan» varmer opp boligen, leverer varmtvann – og gir høy komfort og store besparelser.

Sammensatt av det engelske ordet «economy» og det japanske ordet «dan» som betyr varme på japansk, utgjør Ecodan rett og slett økonomisk varme. Varmepumpene i Ecodan-serien utnytter energien fra uteluften og overfører den til det vannbårne systemet som gir jevn varme i hele huset, og reduserte strømkostnader.

Varmesystemet passer for alle boliger med vannbåren varme, eller i tilfeller der det skal bygges nytt eller rehabiliteres. Med over 200 ulike kombinasjonsmuligheter passer varmesystemet både i by og på bygd, og det er nesten garantert at det finnes en løsning for akkurat dine behov.

Hender som vaskes i springvann. Foto.

ECODAN KAN GI REDUSERTE STRØMKOSTNADER

I boliger med vannbåren varme og varmtvann drevet av ren elektrisitet, vil et bytte til Ecodan kunne føre til store økonomiske besparelser.

– Ofte kan man mer enn halvere strømregninga si ved å bytte fra elektrisitetsdrevet oppvarming til et luft-til-vann-system, sier Andreas Nilsen, produktsjef i Mitsubishi Electric.

Uteluften er full av energi som kan brukes til å varme opp boligen og tappevannet. Den unike Ecodan-teknologien er utformet for å møte fremtidens krav til varmeøkonomi og er i tillegg en grønn energikilde.

KOMBINASJONSSYSTEM TILPASSET ULIKE BEHOV

Ecodan-systemet kan leveres i forskjellige kombinasjoner. Blant innedeler kan du velge mellom varmesentral med tappevann, og hydroboks – en varmesentral uten varmtvannsbereder.

For at systemet skal levere optimal effekt til høyest mulig besparelse er det også flere utedeler å velge mellom. Husets standard, størrelse, ønsket vannmengde og geografisk plassering avgjør hvilken utedel som er best egnet. Utedelene sorteres i to hovedgrupper ut fra varmedrift i forhold til utetemperatur: Power inverter og Zubadan inverter. De to hovedgruppene kommer igjen i to ulike modeller – Splitt og Murai – og alle kan leveres som ekstra stillegående «silent»-maskiner.

– Vår mest solgte serie er «Silent»-maskinene i Power-serien. Disse er svært stillegående, og lite sjenerende for både beboere og naboer, sier Nilsen.

Hund som justerer temperatur på radiator. Foto.

«SILENT» – KOMPAKT OG STILLEGÅENDE

Det som først og fremst skiller de ulike modellene er ytelse, kraft, kapasitet og størrelse. Jo mer kraft man ønsker, jo større modell trenger man. De største modellene lager noe mer lyd enn de mindre, rett og slett fordi de er mer kraftfulle, men her finnes det en enkel løsning:

– Maskinene er utstyrt med teknologi som gjør det mulig å senke ytelsen til gitte tider. Med en «timer»-funksjon kan man velge å kjøre systemet på halv kapasitet slik at støynivået senkes til bestemte tider – for eksempel når man skal sove, utdyper produktsjefen.

Selv på full kapasitet er varmesentralen stillegående.

– Utedelen til vår mest solgte serie har et lydnivå fra 42 desibel. Det tilsvarer lyden fra en oppvaskmaskin som folk har inne på kjøkkenet, forteller han.

Systemet kommer med god fleksibilitet og utedelen kan plasseres etter ønske. Det gjør det mulig å plassere den lengst unna naboer eller soverom.

0