Frisk inneluft og minimalt varmetap med miniventilasjon

Kvinne som koser med katt. Foto.

Flere fordeler med miniventilasjon

Miniventilasjon kan gjøre underverker for boligens inneklima. Med minimalt varmetap erstatter den tett og dårlig luft med ny, frisk uteluft. På den måten bidrar miniventilasjon til et sunt og godt inneklima – hele året.

Tett luft, radon, kjellerlukt og kondens på vinduer er ikke bare irriterende, det kan også være skadelig og redusere livskvalitet, spesielt for astmatikere og allergikere. Miniventilasjon renser kontinuerlig luften, og sørger for at støv, pollen og andre skadelige partikler ikke kommer inn i boligen. Er du veldig plaget av allergi, kan miniventilasjon med pollenfilter enkelt gjøre livet bedre.

MINIVENTILASJON KAN GI REDUSERTE STRØMKOSTNADER

Miniventilasjon tilfører ny luft samtidig som den kvitter seg med den gamle. I denne prosessen gjenvinnes opptil 85 % av varmen fra den gamle luften når ny luft sendes inn. Luftutskiftingen skjer dermed med minimalt varmetap, og senker energibehovet til oppvarming. Slik kan miniventilasjon bidra til rimelige strømregninger.

Med lav investeringskostnad og varmegjenvinning er miniventilasjon en rimelig, effektiv og smart måte å rense inneluften på.

FLERE MULIGHETER MED ULIKE MODELLER

Mitsubishi Electric har flere miniventilasjonsmodeller. Hvilken modell du bør gå for avhenger av boligen din, hvor du ønsker at den skal installeres og rommets størrelse. Miniventilasjon 100 er vår kraftigste modell og har 2 separate rørgjennomføringer i veggen. Miniventilasjon 50 er noe mindre, har kun 1 rørgjennomføring, og kan da erstatte eksisterende ventilasjonsluke ved å montere den i hullet der ventilasjonsluken sitter. Denne modellen kan også monteres både horisontalt og vertikalt.

Med og uten miniventilajsjon. Illustrasjon.
En ventilasjonsluke kan gi god tilstrømning av kald uteluft, men uten filtrering vil skitten og forurenset luft trenge inn i hjemmet. Med miniventilasjon får du derimot et friskere inneklima siden luften renses i filterne. I tillegg blir varmen i avtrekksluften gjenvunnet, og temperert uteluft føres inn.

MINIVENTILASJON 50

Miniventilasjon 50 er vår mest stillegående modell. Med et lydnivå på 15 dB(A) og hele 85 % gjenvinning av varme ved 16 kubikkmeter per time, passer Miniventilasjon 50 perfekt på soverommet. Miniventilasjon 50 holder luften frisk, og sørger for at du får en god natts søvn uten forstyrrende støy. I og med at vinduer kan holdes lukket vil du heller ikke bli plaget av mygg og andre innsekter.

Denne modellen finnes i to varianter: En med fjernkontroll, og en uten. Modellen med fjernkontroll er i utgangspunktet beregnet for tilkobling til skjult elektrisk anlegg i vegg, og enheten leveres derfor med separat ledning med støpsel. Denne leveres kostnadsfritt.

MINIVENTILASJON 100

Med Miniventilasjon 100 kan du gi inneklimaet ditt et skikkelig løft. Sliter du for eksempel med tett inneluft, kjellerlukt, kondens på vinduer eller har mistanke om radon? Da kan miniventilasjon være din redning.

På samme måte som miniventilasjon 50, skifter miniventilasjon 100 også ut forurenset luft med frisk uteluft. Dette reduserer skadelige partikler som fukt, mugg, sporer og radon.

Radon er et grunnstoff i gassform, som er usynlig og radioaktivt. Vår Miniventilasjon 100 bytter opptil 105 m3 luft per time (det tilsvarer all luft i et rom på 40 m2), og kan dermed hjelpe deg å bekjempe radon i innemiljøet.

0