7 grunner til å installere miniventilasjon

Kvinne med tekopp, sitter i sengen og ser ut av vindu. Foto.

Bedre inneklima

Frisk luft inn og dårlig luft ut. Med en romventilator får du bedre inneklima på en enkel og energibesparende måte. Miniventilasjonene fra Mitsubishi Electric har lavt støynivå og er godt egnet til blant annet soverom, kontor og kjeller.

Er du plaget av tett luft, kjellerlukt, pollenallergi, kondens på vinduer, radon, forurensing, innsekter eller støy utenfra? Da kan en miniventilasjon gi en betydelig oppgradering av inneklimaet. Miniventilasjon tilfører rommet ren, filtrert luft og fjerner dårlig luft med opptil 85 % varmegjenvinning.

 1. GODT EGNET PÅ BARNEROM, SOVEROM OG KONTOR

Monterer du miniventilasjon på soverommet slipper du å sove med åpent vindu om natten. Slik får du renere luft helt uten støy, trekk og forurensning. Og du vil kanskje oppleve å våkne mer uthvilt. Ødelegger inneluften for konsentrasjon og arbeidslyst? Med en miniventilasjon på hjemmekontoret slipper du å bli tung i hodet på grunn av tett og dårlig luft.

2. Stille innemiljø

Våre miniventilasjoner har innebygget lydisolering. Lydisolasjonseffekten reduserer støy fra utsiden, som f.eks. trafikkstøy som ellers ville kommet inn gjennom ventilasjonsluken. Ventilasjonsenhetene er i seg selv også svært stillegående. Vår minste modell, VL50 er tilnærmet lydløs på lav viftehastighet med et støynivå på kun 15dB(A). Dette gjør den perfekt for barnerom, soverom og kontor. Den kraftigste modellen vår, VL100 er godt egnet til fritidsbolig, garasje og kjeller. På laveste viftehastighet har denne et støynivå på kun 25db(A).

3. Optimalt for allergikere

Miniventilasjon er også genialt hvis du vil redusere pollenspredningen i boligen. Med på kjøpet følger det med et grovfilter som effektivt fjerner støv, smuss og forurensning fra luften. Er du derimot svært plaget av pollenallergi anbefaler vi å erstatte grovfilteret med et finfilter/pollenfilter.

Kvinne drypper øynene sine. Foto.

4. Frisk luft uten varmetap

Miniventilasjon tilfører ny luft samtidig som den kvitter seg med den gamle. Med opptil 85 % varmegjenvinning gir VL50 minimalt varmetap. På laveste viftehastighet har den et strømforbruk på kun 4,5W, som gjør den billigere i drift enn å lade en mobiltelefon. Miniventilasjon ventilerer effektivt og energismart sammenliknet med et åpent vindu hvor varmetapet er enormt, spesielt om høsten og vinteren.

 5. Balansert ventilering i tette boliger

Økt fokus på isolering og etterisolering har gjort hjemmene våre tettere. Vi har tette vinduer, tette lister, tette tak og lufter kanskje kun når det er nødvendig. God isolering er positivt for lommeboken og miljøet, men hvis ventilasjonen ikke er god, vil faren for kondens og muggsopp øke. En miniventilasjon gir deg økt ventilasjon i hjemmet, samtidig som tett og fuktig luft transporteres ut.

6. Reduserer radon og kjellerlukt

Miniventilasjon reduserer effektivt radon og andre skadelige partikler i innemiljøet. Våre modeller bytter fra 16 til 105 m³ luft pr time. Modellen VL100 skifter ut hele 105 m³ luft pr time på høy viftehastighet, og 60 m³ luft pr time på lav viftehastighet. Har du en fuktig kjeller eller er plaget av radon vil VL100 gi et betydelig bedre inneklima. Kjellerlukt fremheves av muggsopp, fukt og sporer – og en miniventilasjon vil redusere antall skadelige partikler i luften.

Hus uten og med miniventilasjon. Illustrasjon.

7. Fleksibel og enkel montering

Mitsubishi Electric har to ulike modeller i forskjellige størrelser. Begge kan enkelt installeres av ufaglærte med riktig verktøy på under to timer. Montering kan også avtales med håndverker eller en av våre autoriserte forhandlere. Ønsker du hjelp til å finne ut hvor du bør plassere miniventilasjonen og hvilken modell du bør velge? Ta kontakt med din lokale forhandler. 

0