Trender innen varmepumper

Par som ligger på sengen med kaffe og nettbrett. Foto.

VARMEPUMPETRENDER

Mye har skjedd på design- og teknologifronten siden de første varmepumpene begynte å bli populære på det norske markedet i 2002. Nå får du topp design, maks effekt, smart teknologi og god komfort – i ett.

Med en varmepumpe kan du spare 30-80 % av energien til oppvarming og varmt tappevann. Varmepumper har også blitt naturlig valg for mange når den fossile oljefyren måtte skiftes ut med en ny og mer moderne oppvarmingsløsning. Den er miljøvennlig, energieffektiv og strømsparende – bare dette gjør den trendy i seg selv.

– Vi mener det er realistisk at omtrent 80 prosent av all småhusbebyggelse i Norge kan gå til anskaffelse av en luft-til-luft-varmepumpe. Utviklingen er stabil og over halvparten av eneboliger og småhus har allerede installert luft-til-luft-varmepumpe. I tillegg er vi en hytte-nasjon der mange har varmepumpe også på hytta. Det selges i underkant av 100.000 varmepumper i Norge hvert år. Halvparten av disse er nyanskaffelser, resten er utskiftning av eksisterende varmepumper og folk som installerer flere maskiner i samme bolig i tillegg til fritidsboliger og installasjon i nye boliger, sier Einar Gulbrandsen i Norsk Varmepumpeforening.

VARMEPUMPER SOM TAKLER DEN NORSKE KULDA

En tydelig trend vi har sett i mange år i Mitsubishi Electric er selvfølgelig etterspørselen etter varmepumper som takler det nordiske klimaet på sitt kaldeste. De rimeligste varmepumpene på markedet designes ofte med hovedformål å dekke kjølebehovet. Disse egner seg best til sommerbruk, norsk høst og milde vintre. Mer avanserte varmepumper yter derimot godt hele året og er laget for å tåle vårt kalde, nordiske klima.

Velger du en varmepumpe med Hyper Heating-teknologi er den sikret en fabrikkgarantert drift ned til minst -25°C, samtidig som den egner seg like godt til kjøling om sommeren.

Utedel der man kan se alt innhold. Illustrasjon.

HØY EFFEKT OG LITE LYD – OGSÅ OM NATTEN

En kraftfull og energieffektiv kompressor er ikke lenger synonymt med sjenerende støy. Både toppmodellen Uwano, bestselgeren Kaiteki, kompaktmodellen IGURU og gulvmodellen Furo er svært stillegående modeller. Med et lydnivå helt ned mot 19 dB(A) på laveste viftehastighet, og faktisk helt ned til 18 dB(A) på gulvmodellen Furo, er disse modellene tilnærmet umulig å registrere. For å sette lydnivået i perspektiv ligger en alminnelig samtale på 65 dB(A).

Varmepumper med nattmodus har også blitt et populært valg. Disse gir mulighet for ekstra lav lyd fra utedelen. Dette er en fordel om du bor i borettslag eller tett bebyggelse, og må forholde deg til spesielle krav til utedelens støynivå. UwanoKaiteki og IGURU er alle modeller med nattmodus.

VARMEPUMPER SOM STÅR TIL INTERIØRET

De første varmepumpene var laget for å fungere, ikke for å se pene ut. I dag får du kraftige varmepumper som matcher hjemmet eller hytta, uavhengig om du bor i et tradisjonelt nordisk hjem eller et moderne designhjem. Med Kaiteki og designmodellen ZEN har du flere stilfulle fargevalg. Se alle våre modeller her.

Svart Zen på vegg i mørkt interiør. Foto.

SMARTE FUNKSJONER FOR ET MER KOMFORTABELT INNEMILJØ

En varmepumpe sørger for et behagelig miljø inne. Gode filterfunksjoner renser inneluften og gir deg et rent og sunt inneklima, og med WiFi-styring og moderne teknologi gir flere av våre modeller deg enda høyere komfort. Med WiFi kan du styre våre varmepumper enkelt og komfortabelt, uansett hvor du befinner deg, så lenge du er koblet til et nettverk.

Ingen boliger er helt like, og vi har også forskjellige behov og preferanser. Toppmodellen Uwano har en helt ny funksjon, nemlig «Drive Mode Selector». Funksjonen gjør at du enkelt kan velge mellom tre forhåndsinnstilte innstillinger: «Wide Room Mode» for ekstra kraftig luftstrøm og optimal varmespredning i hele oppholdsrommet, «Eco Mode» for gradvis og besparende oppvarming, og «Quiet Mode» for enda roligere og stille innemiljø.

OPTIMAL VARMESPREDNING OG 3D-TEKNOLOGI

Ønsker du jevn temperatur i hele huset, hele tiden? Eller kun i områdene i rommene du tilbringer mest tid? Med integrert 3D I-See Sensor er Kaiteki og Uwano våre smarteste varmepumper. Sensoren gjør mye, bl.a. å registrere og memorere rommets oppbygning og hvor du pleier å tilbringe tid i rommet. Slik kan energien fordeles der du har mest behov for den.

Nærbilde av I-see sensor på varmepumpe. Foto.

Rom eller trappe- og etasjeskiller som krever tilpasset spredning av luftstrømmer for optimal ytelse, er ingen hindring hvis du velger en varmepumpe med doble luftspjeld. Kaiteki og Uwano har doble luftspjeld som enkelt gir deg mulighet til å styre luftstrømmen både horisontalt og vertikalt uavhengig av hverandre.

Svart Kaiteki hvor det strømmer varm luft fra spjeldene. Illustrert foto.

Også gulvmodellen Furo har ekstrem varmekapasitet, lavt lydnivå og design i toppklasse. Den har tre spjeld for optimal spredning av luften. Frontspjeldet sørger for at det blir lunt og varmt langs gulvet. De to øvre spjeldene distribuerer varmen til resten av rommet. Ved kjøledrift sendes luften opp i taket og fremover før den synker ned og gir jevn og behagelig kjøling i hele rommet.

FÅ HJELP TIL Å FINNE RETT MODELL

Bestiller du en gratis befaring fra dyktige fagfolk, får du god veiledning og informasjon om hvilken type varmepumpe som passer dine behov best og hvor den burde plasseres. Du får også en faglig god montering av produktet som vil sikre trygg og økonomisk drift og varighet i mange år, samt opplæring i bruk og vedlikehold av maskinen.

0