Slik kan en ekstra varmepumpe øke komforten

Dame med potteplante. Foto

Med en ekstra varmepumpe i hus vil boligens totale komfort øke. Noen ganger stemmer det altså som man sier: Jo flere, jo bedre.

Varmepumper sørger for høy komfort og sunt inneklima i boligen. I mindre hus, leiligheter og hytter holder det ofte med én pumpe. Er boligen derimot stor, har flere etasjer eller mange rom kan du dra stor nytte av å investere i en ekstra varmepumpe – for å oppnå best mulig komfort i hele boligen.

Flere varmepumper sikrer komfort i hele huset

En ekstra varmepumpe, for eksempel i kjellerstua eller på barnerommet, vil gjøre det mulig å ha full kontroll, høy komfort og sunt inneklima i større deler av boligen.

Hvor man plasserer varmepumpens innedel er viktig for å oppnå maksimal effekt. Regel nummer én er at den bør plasseres i nærheten av der man oppholder seg mest eller der oppvarmingsbehovet er størst. Ofte er dette i stue og oppholdsrom.

Ønsker man ulik temperatur i ulike og flere rom enn stue og oppholdsrom vil en ekstra varmepumpe gjøre susen.

Safirsort Kaiteki i spisestue. Foto.

Ulik temperatur i ulike rom

Med flere varmepumper får du mulighet til å temperaturstyre ulike soner i boligen din. Du kan for eksempel plassere én i stua og én på soverommet – eller én i førsteetasje, og én i andreetasje. Det gir deg fleksibilitet, og mulighet til å oppfylle hele familiens ønsker og behov.

Ønsker dere for eksempel 18 grader på soverommet, men 23 grader i stua, løser det seg enkelt med to varmepumper. Ønsker du flere varmepumper, men kun én utedel kan en multimodell være noe for deg. Les mer om vår multimodell Duo 7000 og dens fordeler her.

Varmepumper fungerer også som aircondition på varme dager. I boliger over flere plan, blir det gjerne varmt og klamt i toppetasjen om sommeren. I slike tilfeller vil en varmepumpe kunne gjøre etasjen sval og behagelig – og sørge for at dere får en god natts søvn.

Dame sitter på terrassen med kaffekopp. Foto.

Sov bedre med riktig temperatur

Et svalt soverom er nøkkelen til en god natts søvn. I følge LHL sover de fleste av oss best når temperaturen holder 15-18 grader.

I tillegg vil en jevn temperatur holde bakterier og mugg unna. Er det for varmt eller for kaldt, blir inneklimaet dårligere. Når vi svetter og puster om natten blir det kondens, og er soveromstemperaturen for høy vil husstøvmidd, sopp og mugg trives godt. Er soverommet for kaldt, kan man få problemer med fukt og mugg hvis fuktigheten i sengetøyet og andre tekstiler ikke tørker skikkelig. En varmepumpe på soverommet kan derfor gjøre godt både for deg og for selve boligen.

Varmepumpen Gussuri er perfekt som aircondition på soverommet. Modellen er ekstra stillegående, og vil kunne kjøle deg ned hele natten uten å forstyrre nattesøvnen.

Bestill gratis befaring

Alle våre luft-til-luft-varmepumper er effektive, stillegående og kan benyttes til både oppvarming og kjøling av boligen. Bestiller du gratis befaring fra dyktige fagfolk, får du god veiledning og informasjon om hvilke modeller som passer dine behov best.

0