Derfor bør du lære barna mer om varmepumpa

Far og datter ved frokostbord. Foto

Lær barna hvordan varmepumpen fungerer

En enkel innføring i varmepumpens bruk og funksjoner kan føre til at unødvendige problemer unngås, både for barn og voksne.

Barn liker å vite hvordan ting fungerer, og voksne liker å ha kontroll. Ved å lære barna dine om varmepumpen slår du to fluer i en smekk, og får én bekymring mindre.

Hvis barna vet hvordan varmepumpen fungerer og hva de kan – og ikke kan – trykke på, blir det enklere for varmepumpen å gjøre jobben sin, og for dere å få maksimalt utbytte.

De fleste varmepumper har smarte funksjoner som gjør de enkle å bruke. Likevel er det noen feller man kan gå i.

BARNESIKKER FJERNKONTROLL MED «MODE LOCK»

At man trykker på feil knapper, er en av de vanligste brukerfeilene. Det kan føre til at varmepumpen ikke yter maksimalt, og ikke gir dere ønsket temperatur og velbehag.

Det er en kjent sak at små barn elsker å fikle med duppedingser. Hvis barna er for små til å forstå hva de ulike knappene og modusene betyr, har noen modeller «Mode Lock»-funksjon (driftslås), som da kan være helt genialt dersom de får tak i fjernkontrollen.

Gutt med skolesekk, hjemme. Foto

Setter man fjernkontrollen i «Mode Lock» kan du låse varmepumpen i ønsket driftsmodus, f.eks. varmedrift eller kjøledrift. Brukerne kan fortsatt slå den av og på, justere gradene, viftehastighet og retning på luftstrømmen. På den måten kan man la barna fikle med kontrollen uten at det oppstår problemer ved at de f.eks. slår varmepumpen over på aircondition om vinteren.

For større barn og ungdom som har behov for å justere innetemperaturen og tilpasse komforten er dette en smart funksjon, da det åpner opp for at de kan være alene hjemme og styre temperaturen uten at det plutselig oppstår problemer ved at de f.eks. har endret modus fra varmedrift til kjøledrift – og de må mase på mamma eller pappa.

Hånd som trykker på fjernkontroll til varmepumpe. Foto.

TA KONTAKT MED FORHANDLEREN DIN

Ofte er det kun små problemer eller vanlige brukerfeil som gjør at varmepumpen ikke fungerer som den skal. Andre ganger kan det være mer omfattende problemer som gjør at varmepumpen trenger en grundigere sjekk.

Dersom du merker at din varmepumpe ikke yter som den pleier bør du først og fremst dobbeltsjekke de overnevnte punktene for vanlige brukerfeil. Opplever du fremdeles problemer bør du ta kontakt med din forhandler.

0