100 år med innovasjon og teknologi

Mitsubishi Electric viftefabrikk fra 1921. Foto

Mitsubishi Electric er 100 år!

Siden 1921 har Mitsubishi Electric vært blant Japans mest innovative teknologiselskaper. I dag bidrar vår teknologi til en mer komfortabel hverdag over hele verden.

Det første Mitsubishi-selskapet ble grunnlagt i 1870 av en ung, japansk mann ved navn Yataro Iwasaki. Virksomheten vokste raskt og forgrenet seg til en rekke områder innen frakt, produksjon og handel. Mitsubishi gjorde stor suksess som shippingselskap, deretter gruvedrift, og senere på 1880-tallet utviklet Mitsubishi blant annet Japans første egenproduserte dampskip i stål.

ETT SKRITT FORAN

Mitsubishi Electric ble opprettet i 1921, og er i dag markedsleder innenfor en rekke teknologiområder. Vi utvikler blant annet romfart, solceller, industriroboter, klimaanleggsystemer, kjøleskap, mobilteknologi, hjemmekino og TV-apparater. Vårt første kommersielle produkt var en elektrisk vifte, som raskt ble en nasjonal bestselger i Japan. I 1953 lanserte vi vår første TV og markerte samtidig starten på en tradisjon med utvikling av førsteklasses lyd- og bildesystemer. På 90-tallet kom vi med verdens første kommersielle bilnavigasjonssystem med GPS-teknologi.

Dame skrur på knappen på en gammeldags TV. Svart/hvitt- foto.

BANEBRYTENDE INNOVASJON INNEN VARMEPUMPER

I Norge er vi kanskje mest kjent for varmepumper, og mye har skjedd på teknologi- og designfronten siden de første varmepumpene begynte å bli populære. Nå får du topp design, maks effekt, smart teknologi og god komfort – i ett. Alle varmepumpene vi selger i Norge er spesialdesignet for å takle den norske vinterkulda, i tillegg til at de kan brukes som aircondition på varme sommerdager.

Rubinrød Kaiteki i moderne stue. Foto.

TEKNOLOGI MAN FØLER

Du legger kanskje ikke merke til at rommet du befinner deg i er temperert for at du skal trives, når du er der. Men det påvirker alle valgene du tar og hvordan du har det hjemme. Det er derfor vi kaller det teknologi man føler.

Med vår smarteste varmepumpe, Kaiteki, får du det ypperste innen Japansk ingeniørkunst. Denne varmepumpen har ekstrem varmekapasitet, lavt lydnivå og design i toppklasse. Med integrert 3D I-See Sensor, kan Kaiteki blant annet registrere og memorere rommets oppbygning og hvor du tilbringer tid i rommet. Energien fordeles der du har mest bruk for den, hvilket både er behagelig og energibesparende.

Med WiFi-styring og moderne teknologi gir varmepumpene fra Mitsubishi Electric høy og personlig komfort. Klikk her for å lese mer om teknologien og funksjonene til flere av våre varmepumper.

Nærbilde av I-see sensor på varmepumpe. Foto.

EN GRØNNERE FREMTID FOR MITSUBISHI ELECTRIC

I 100 år har vi utviklet teknologi som gir folk en mer komfortabel hverdag. Vi har alltid vært et steg foran når det gjelder trender, design og teknologi. Dette er mye takket være dyktige ingeniører, men også fordi kundene våre stadig stiller nye krav til kvalitet, besparelser og komfort.

Kvalitet er også viktig for oss med tanke på klima og miljø. Mitsubishi Electric satser på å bli et globalt ledende, grønt selskap, og jobber aktivt for å skape en gjenvinningsbasert produksjon med lave karbonutslipp. Ved hjelp av økte tiltak og teknologien som ligger i produktene våre, har vi også et mål om å bidra til å realisere et karbonfattig, resirkuleringsbasert samfunn. Vår overordnede bærekraftvisjon for 2050 er å beskytte luft, land og vann i alt vi gjør, gjennom våre hjerter og med våre teknologier, for å skape en bedre fremtid for oss alle. Les mer om bærekraftmålene våre her.

0