Hvordan er oppgitt støynivå dB(A) målt?

Støynivået for en varmepumpe eller et klimaanlegg er målt i desibel (dB). “A” etter dB indikerer at det er en “A-vektet” måling, som simulerer måten menneskelig hørsel oppfatter lyd.

Eksempelvis er vår varmepumpe, Gussuri, ekstremt stillegående og innedelen tilnærmet umulig å registrere med et lydnivå helt ned mot 18 dB(A) i komfort-mode. Til sammenligning ligger en alminnelig samtale på 65 dB(A), og grunnstøyen rundt oss blir aldri lavere enn 15-20 dB(A).

Disse målingene utføres typisk i et kontrollert laboratoriemiljø, med mikrofonen plassert 1 meter unna enheten. Men det er viktig å merke seg at hvor mye lyd en varmepumpe lager og det faktiske støynivået du opplever i ditt hjem kan være forskjellig, avhengig av mange variabler som rommets akustikk, varmepumpens plassering, og hvordan den er installert. Noen varmepumper lager også ulike lyder, noe som kan bety ulike ting.

Hos Mitsubishi Electric streber vi etter å designe våre varmepumper og klimaanlegg for å være så stille som mulig, for å sikre komfort i ditt hjem. Derfor har flere av våre varmepumper en funksjon som heter nattmodus.

Fant du ikke det du lette etter?
Da kan vi selvsagt hjelpe deg! Ta kontakt med oss, så finner vi ut av det.
0