Varmepumpe på hytta? Dette må du vite om WiFi-oppkoblingen

Hytte i mørkt snølandskap. Foto.

WiFi på hytta

For å kunne benytte deg av varmepumpens fulle spekter av muligheter på hytta må WiFi-oppkoblingen på plass. Her er alt du bør vite.

Du har kanskje allerede investert i en varmepumpe eller to til hytta. Det kan komme godt med både om sommeren og vinteren. Er du som nordmenn flest tenker du at varmepumper er en flott oppfinnelse, som blir bedre og bedre med tiden. Mange jubler i dag over varmepumper som er høyteknologiske og fulle av sensorer og andre spennende muligheter. For med teknologi i bakgrunnen blir også hyttelivet enda litt enklere og mer behagelig.

For å benytte deg av ulike sensorer og funksjoner i Mitsubishi Electric sine moderne varmepumper vil du ha behov for en WiFi-oppkobling. På hytta finnes det ulike muligheter for dette.

Finn ut om du trenger ulike varmepumper på hytta og i huset her.

VARMEPUMPER PROPPFULLE AV TEKNOLOGI OG MULIGHETER

Safirstort Kaiteki i moderne stue. Foto.

I dag kan varmepumpen kontrolleres gjennom en app på telefon eller nettbrett. Mange er svært glade i funksjoner som eksempelvis lar dem varme opp hytta før de ankommer, slik at det er lunt og godt å komme inn fra vinterkulda. For dem som eier store hytter, ser de det kanskje som fordelaktig å benytte seg av en sensor som kan registrere om det er mennesker i rommet eller ikke. Merker den ikke tegn til liv vil varmepumpen automatisk senke innetemperaturen, noe som kan føre til en svært god energibesparelse. Er man ofte på fjellet eller ute i skiløypa kommer dette godt med.

Les mer om hvilke sensorer og funksjoner moderne varmepumper kommer med i dag.

Før du kan benytte deg av alle disse mulighetene er det greit å sikre seg en WiFi-forbindelse på hytta, slik at sensorer og funksjoner kan styres på en enkel og grei måte fra smarttelefonen. Og for å få WiFi-forbindelse til varmepumpen, er det et par ting som må på plass først.

HAR HYTTA WIFI?

Hytte i snølandskap. Foto.

Du vet nok allerede om hytta har 4G-dekning, men ikke alle er sikre på om de kan koble opp fast internettforbindelse eller hvilken internettleverandør man bør velge. Før du setter i gang med noe mer så sjekk om du får levert bredbånd til din hytte, og finn ut hvilke avtaler som passer best for deg og din familie. Du kan for eksempel ta en titt på Bredbånd.no for å motta uforpliktende tilbud til hyttas adresse, så får du en liten oversikt over hva som er mulig.

KAN DU DELE WIFI MED HYTTENABOEN?

Dame koser seg med kakaokopp. Foto.

Dersom du finner ut at det er mulig å få til en WiFi-forbindelse på hytta er det økonomisk lønnsomt å sjekke om andre i samme område enten allerede har nettilgang, eller planlegger å skaffe seg dette. Hvis en av naboene dine har WiFi og er villig til å spleise på dette kan det være en god idé. En slik løsning vil ikke bare effektivisere prosessen for å få på plass WiFi, men kan også ende opp med å spare dere for en del kroner.

ALTERNATIVER TIL BREDBÅND-OPPKOBLING

Wifi på mobiltelefon. Foto.

Det er ikke alle hytteområder i landet som har tilgang på internettløsninger. Da finnes det alternativer til bredbånd som gjør at du likevel får kommet deg på nett. Du kan benytte deg av en 4G-ruter som lar deg sette inn et ekstra SIM-kort i ruteren, slik at alle har tilgang på nett og kan styre varmepumpen selv om du har tatt med deg mobilen i skiløypa. Mange 4G-rutere er også portable, slik at du kan ta de med deg til andre feriesteder ved behov. For god dekning er det alltid greiest å plassere en slik ruter nære et vindu.

Sliter du med å få 4G på hytta kan dette også ofte løses ved hjelp av eksterne antenner som henter ut mer kapasitet enn man får til med mobilen alene.

Ønsker du ikke kvotebasert 4G-bredbånd, er satellittbredbånd noe du heller kan vurdere. Med et slikt bredbånd trenger du ikke bekymre deg for dårlig dekning eller stive bredbåndspriser. Satellittbredbånd er i dag kvotefritt, og er en god løsning hvis du ikke har tilgang på fiber eller annet raskt nett. For å få satellittbredbånd til å fungere trenger du en parabolantenne med parabolhode og modem. Du kan oppnå god dekning og få høyhastighets bredbånd via en satellitt i verdensrommet. Vær og vind skal heller ikke være noen utfordring for satellittbredbånd.

TA TEKNOLOGIEN I BRUK

Når du har funnet ut hvilken nett-løsning som er best for din hytte og fått den på plass, er det bare å gå i gang med å bruke varmepumpens funksjoner og sensorer. Det er relativt enkelt å koble opp varmepumpen mot hyttas nett. Du kan lese mer om hvordan du gjør akkurat det i denne saken, eller kontakte din Mitsubishi Electric-forhandler her dersom du ikke får det til.

0