Hva skjer under avriming?

Varmepumpen din vil naturlig gå gjennom avrimingsprosesser, spesielt i kaldt vær. Det er en normal del av driften. Tiden mellom avrimingsintervallene kan variere fra 30-160 minutter. Varmepumpen kan også avrime ved plussgrader, men aldri i aircondition-modus.

Under avrimingen kan utedelen utvikle damp som ser ut som hvit røyk. Temperaturendringene i innedelen kan også gi en kokende/hvesende lyd. Dette er lyden av kjølemediet inne i enheten som skifter retning. Begge deler ovenfor er normalt ved avriming. 

Imidlertid er det noen tegn som kan indikere at avriming kan være et problem:

  • Konstant avriming: Hvis varmepumpen stadig går i avrimingsmodus, selv når det ikke er spesielt kaldt ute, kan det være et problem. En varmepumpe går bare som regel i avrimingsmodus når det er is på utedelen.
  • Langvarig avriming: Hvis avrimingsprosessen varer veldig lenge (mer enn 20 minutter) hver gang, eller hvis isen ikke fullstendig smelter under avrimingen, kan det være et problem.
  • Redusert ytelse: Hvis du merker at varmepumpen din ikke produserer så mye varme som den pleide, eller om innedelen blåser kald luft under oppvarming, kan det være et problem med avrimingsfunksjonen.
  • Isdannelse: Hvis du ser en betydelig mengde is på utedelen av varmepumpen som ikke smelter, selv etter avriming, kan dette være et tegn på at avrimingsfunksjonen ikke fungerer riktig.

Hvis du mistenker at det er et problem med avrimingsfunksjonen på varmepumpen, bør du kontakte en profesjonell servicetekniker for å sjekke og reparere systemet. Det er viktig å ikke prøve å fjerne isen selv, da dette kan skade varmepumpen.

Fant du ikke det du lette etter?
Da kan vi selvsagt hjelpe deg! Ta kontakt med oss, så finner vi ut av det.
0