Hva gjør jeg med varmepumpen ved tordenvær?

Om det er fare for tordenvær anbefaler vi at du behandler varmepumpen slik du gjør med andre elektroniske apparater i din bolig. Det enkleste er å ta sikringen eller trekke ut kontakten til utedelen.

Ved tordenvær er det en risiko for lynnedslag og strømoverspenning, som potensielt kan skade elektroniske enheter i hjemmet, inkludert varmepumpen. Her er noen tips for hva du kan gjøre med varmepumpen din under et tordenvær:

  1. Slå av varmepumpen: Hvis det er mulig og trygt, kan du vurdere å slå av varmepumpen før tordenværet starter. Dette kan bidra til å redusere risikoen for skade forårsaket av strømoverspenning.
  2. Koble fra strømmen: I noen tilfeller kan det være lurt å koble varmepumpen helt fra strømnettet. Dette bør imidlertid kun gjøres hvis det er trygt å gjøre det, og du bør være klar over at det vil stoppe all oppvarming eller kjøling til tordenværet er over.
  3. Overspenningsvern: Du kan vurdere å installere overspenningsvern i hjemmet ditt. Dette er enheter som beskytter elektriske apparater mot skade forårsaket av strømoverspenning. Sørg for at overspenningsvernet er egnet for bruk med varmepumper.

Om lynet allerede har slått ned, du har opplevd strømbrudd og varmepumpen ikke oppfører seg som den skal/ikke starter, må du ta kontakt med din forhandler for en vurdering av varmepumpen.

Fant du ikke det du lette etter?
Da kan vi selvsagt hjelpe deg! Ta kontakt med oss, så finner vi ut av det.
0