Slik kan en varmepumpe hjelpe i overgangsalderen

Dame og mann i stue. Foto.

Overgangsalder og varmepumper?

Nå prøver de hardt å være dagsaktuelle og selge produkter tenker du kanskje. Niks, vi ønsker kun å opplyse om en genial varmepumpefunksjon, som kan gjøre overgangsalderen litt lettere.

Det er marsmåned. Kvinnedagen markeres og kvinnesykdommer belyses. Dette er en litt uvanlig måned sammenlignet med resten av året. Kvinnehelse står nemlig i sentrum, skrives og snakkes om mer enn ellers. Det har lenge vært mer lukrativt og prestisjetungt å forske på menns helse enn på kvinners. Heldigvis er dette kanskje i ferd med å snu. Regjeringen har nemlig varslet en økt innsats for å jevne ut forskjellene i helsetilbudet til menn og kvinner.

Hvorfor i alle dager er dette aktuelt for Mitsubishi Electric lurer du kanskje på? Vel, for det første er omlag halve befolkningen kvinner, noe som også vil tilsvare halve kundegruppen vår. Vi ønsker å møte våre kunders behov på best mulig måte, også når det kommer til helse. Og varmepumper har vist seg å ha flere helsefordeler som kan gagne både menn og kvinner. En god varmepumpe kan for eksempel hjelpe på pollenallergi eller sikre spedbarn, unge og gamle en optimal innetemperatur. For de som går gjennom overgangsalderen kan maskinene også hjelpe på et plagsomt symptom – hetetokter.

HVA ER EGENTLIG OVERGANGSALDEREN?

Menstruasjonsbind og røde perler. Foto.

Overgangsalderen, også kjent som klimakteriet, er i all hovedsak en helt naturlig prosess som omfatter perioden før og etter den aller siste menstruasjonsblødningen. Når du har din siste menstruasjon, som gjerne inntrer mellom 45 og 55 års alderen, er du i menopausen. Overgangsalderen starter ofte noen år tidligere enn menopausen, og ulike plager kan komme i denne perioden. Overgangsalderen skjer som et resultat av at eggstokkene produserer mindre av kjønnshormonene østrogen og progesteron.

De vanligste symptomene man opplever i overgangsalderen er økt svetting, hetetokter, hjerteklapp, søvnforstyrrelser, blødningsforstyrrelser og urinveisplager. Da kjønnshormonene våre også bidrar til psykisk velvære kan overgangsalderen også føre til stress, nedstemthet eller endret humør.

HVORDAN KAN MAN TAKLE SYMPTOMENE?

kvinne med medisiner og vannglass. Foto.

Dersom man opplever plager i forbindelse med overgangsalderen er det flere ting som kan hjelpe. I følge Norsk Helseinformatikk kan både trening og hormonbehandling virke lindrende. Hormonbehandling har spesielt god effekt på flere av symptomene, men kan komme med bivirkninger og økt risiko for visse sykdommer og tilstander, noe en lege alltid bør informere deg om.

Andre mener også at de oppnår god effekt av «alternativ medisin» som kosttilskudd, planteøstrogen eller urter. Forsking er noe tilbakeholden på punktene rundt alternativ medisin og overgangsalder, og man bør alltid rådføre seg med legen sin før man tester ut medikamenter og supplementer på egenhånd.

HVA I ALLE DAGER KAN EN VARMEPUMPE GJØRE FOR KVINNER I OVERGANGSALDEREN?

Kvinne som slapper av på sofaen. Foto.

Så er vi kommet til det store spørsmålet. Hva i alle dager kan egentlig en varmepumpe gjøre for å lette symptomer på overgangsalderen? Vel, et av de mest plagsomme symptomene mange melder om er hetetokter, nattsvette og dårlig søvn. Mange opplever en trang til å ha det mer kjølig rundt seg, de kler seg i tynnere plagg og åpner så mange vinduer som mulig. Med en varmepumpe kan du enkelt regulere temperaturen inne slik at du får mer kjølige oppholdsrom, og ikke minst soverom. Du slipper også en bråkete vifte som kun kjennes avkjølende dersom den blåser direkte på deg, og du kan lukke vinduer for å stenge ute bråk og forurensning dersom du bor i et område hvor dette er utbredt.

Moderne varmepumper kan enkelt brukes som aircondition ved at man snur om på prosessen som varmer opp luften inne i boligen. Når varmepumpen skal kjøle ned et rom vil den hente varmen fra inneluften og flytte den til utedelen, og vips så har du en velfungerende aircondition. Dersom du er interessert i selve prosessen kan du lese mer om hvordan varmepumpen kan brukes som aircondition her.

ALLE MODELLENE TIL MITSUBISHI ELECTRIC HAR KJØLEFUNKSJON

Hvit Kaiteki i stue. Foto.

Uansett om du har eid en Mitsubishi Electric varmepumpe i flere år, eller nylig har gått til anskaffelse av en er det greit å vite at alle våre maskiner har en kjølefunksjon. Denne kan du benytte deg av slik at hetetoktene blir lettere å takle, og slik at nattesøvnen ikke blir veldig forstyrret. Kjølefunksjonen er også ypperlig om sommeren når utetemperaturen stiger.

Våre modeller har svært god luftdistribusjon, dette medfører en jevnere temperatur i hele rommet, slik at du kan oppnå nøyaktig den temperaturen som føles best for kroppen. Vi har mange modeller for plassering høyt på veggen, og gulvmodellen Kirigamine Furo for plassering nede ved gulvet, dersom det passer best inn i din bolig. Dersom du har andre spørsmål angående våre varmepumper er det bare å ta kontakt med oss.

Vi håper denne informasjon har vært nyttig for alle våre varmepumpeeiere i overgangsalderen, og at kjølefunksjonen til din varmepumpe kan være med på å gjøre hverdagen litt lettere.

0