Bedre kundeopplevelser med godt innemiljø

Mann og dame bake kassen på kafe. Foto.

Tips for å heve kundeopplevelsen og luftkvaliteten

Et glovarmt prøverom med dårlig luft eller en iskald restaurant kan fort gi misfornøyde ansatte og dårlige kundeopplevelser. Her er våre beste tips som gjør at du hever både kundeopplevelsen og luftkvaliteten, i både store og små lokaler. 

Alt fra intime restauranter til travle kjøpesentre trenger et system for å holde luftkvaliteten og temperaturen innenfor akseptable rammer. Både større og mindre lokaler er utsatt for uønskede temperaturer og dårlig luftkvalitet. Dette er ikke bare kjedelig for de som må oppholde seg i bygget, det kan også ha en uheldig påvirkning på strømregningen.

ENKLE TIPS TIL ET GODT INNEMILJØ

Uønskede temperaturer skyldes gjerne dårlig isolasjon og tetting. Dette gir varmetap og trekk som gjerne medfører høyere strømforbruk. Det første du bør tenke på når luftkvaliteten skal bedres er derfor isolasjon og tetting. Først når dette er i orden bør du revurdere dagens varme- og luftløsninger. Varmegjenvinnere og varmepumper er ofte de beste valgene. Disse flytter energien dit det er behov for den, og reduserer energibehovet ved hjelp av effektive ventilasjonsløsninger og tiltak ved forurensningskildene. Velger du kvalitet når du velger varmepumpe og ventilasjon, vil du få et energibesparende reguleringssystem som holder ønsket temperatur.

Holder lokalet en temperatur rett under 22 °C sparer du energi, og reduserer risikoen for slimhinneirritasjon hos de som oppholder seg i lokalet. Om sommeren er det spesielt behagelig med temperaturer under 22 °C, siden heten kan gjøre oss sløve og slitne. Solavskjerming reduserer også varmebelastningen og er ofte en god investering. Både oppvarming og nedkjøling av rom er energikrevende. Med solavskjerming senkes energibehovet, og strømregningen kan bli lavere.

Frigus Aero-maskin inne på maskinrom. Foto.

FINNES DET ET EKSISTERENDE VENTILASJONSANLEGG?

For deg som allerede har et ventilasjonsanlegg kan en ventilasjonsvarmepumpe være en god investering. Disse passer nemlig like godt til gamle som til nye bygg. Tiden hvor du må investere i doble løsninger for både kjøling og varme er forbi. Med Frigus Aero får du både aircondition og varmepumpe i samme DX-batteri – dermed har du en optimal løsning sommer som vinter.

Ventilasjonsvarmepumpen har styring og kommunikasjon både analogt og med MODBUS. Vil du vite hvor mye penger du har spart? Ved å velge vår løsning kan du beregne besparelsen i vårt program, MELcalc. Enklere blir det ikke.

DÅRLIG INNEKLIMA GÅR UT OVER BÅDE ANSATTE OG KUNDER

Et godt inneklima er lønnsomt for butikker og bedrifter. Ansatte på arbeidsplasser med godt inneklima opplever nemlig høyere funksjonsevne og økt produktivitet. Det er arbeidsgivers oppgave å sikre at inneklimaet i bedriften eller butikken er forsvarlig. Arbeidsmiljøloven § 4–4 stiller krav om at arbeidsplassen sikrer de ansatte luft fri for helseskadelige, sjenerende eller belastende forurensninger.

Luftkvalitet påvirkes av alt fra materialer, antall mennesker, renhold og ventilasjon. Balansert ventilasjon må tilføres tilnærmet samme luftmengde som det trekkes ut i de enkelte lokaler. Rom med faste arbeidsplasser må alltid ha egen tilførsel av uteluft på trekkfri måte. Ventilasjon med avtrekksvifter og spalter i yttervegg har vist seg å gi så mye problemer med trekk at dette ikke kan aksepteres som nyinstallasjon, med mindre det kan gis overbevisende dokumentasjon for at forholdene blir akseptable.

Svart Kaiteki i et moderne interiør. Foto.

VARMEPUMPE ELLER VENTILASJONSLØSNING? 

For store lokaler og bedrifter kan vi anbefale den store ventilasjonsløsningen Frigus Aero. Dette er den perfekte løsningen for alle som ønsker enkel installasjon og bruk. Her får du trinnløs kjøle- og varmepumpedrift for ventilasjonsanlegget ditt, og spekteret av utedeler er svært bredt. Dette vil sikre at du alltid finner en løsning som passer ditt behov.

For mellomstore lokaler er varmepumper å foretrekke. Mindre restauranter, butikker, kontorer og privatløsninger i mellomstore næringer vil nyte godt av en varmepumpe gjennom hele året. Temperaturen vil enkelt kunne reguleres, og luftkvaliteten vil bli renere siden moderne og kvalitetsstemplede varmepumper også filtrerer og renser luft. Vi hjelper deg gjerne med å finne rett modell til din bedrift.

For mindre lokaler og rom vil miniventilasjon passe perfekt. Ikke bare er bruk av miniventilasjon en effektiv måte å redusere Radon i innemiljøet på, den har også et filter som fjerner støv og smuss fra uteluften før den slippes inn i rommet. Dette sørger for bedre temperaturkontroll og et godt inneklima.

FINN RIKTIG LØSNING TIL DIN BEDRIFT

Enten du er privat aktør eller fagperson kan du få riktig informasjon og prosjekteringsforslag fra en av våre dyktige installatører. Vi har lang erfaring og finner riktig løsning for ditt kontor, bolig, fasilitet, næringsbygg, rehabiliterings- eller byggeprosjekt. Les mer eller ta kontakt med en av våre installatører. Du kan også bestille en gratis befaring for gjennomgang av ditt kjøle- og energibehov, så sørger vi for at en forhandler tar kontakt med deg.

0