Norges første Ecodan med R290!

Selger og montør ved Ecodan R290-maskin. Foto.
Erik B. Hansen fra Mitsubishi Electric og Jarle Bentzen fra Arne Nilsen foran den ny monterte Ecodan R290 utedelen.

Første montering av den nye Ecodan R290 luft til vann varmepumpen er nå gjennomført.

Høsten 2023 lanserte Mitsubishi Electric sin helt nye varmepumpeserie med det naturlige og miljøvennlige kuldemediumet R290. Det har blitt lagt stor vekt på opplæring gjennom den nylig lanserte e-læringsplattformen, MeeKurs Academy. Dette har blitt godt mottatt av forhandlerne.

Stabil varme
Første installasjon er nå gjennomført hjemme hos Just Høy og familie i sentrum av Fredrikstad. Huset, som stammer fra 1924, er hele 100 år gammelt og dekker et areal på 340 kvadratmeter. Med et solid og stabilt varmebehov for å takle vinterkulden, har Just valgt en effektiv kombinasjon av elektrisk varme, luft-til-luft varmepumpe og den nye luft-til-vann varmepumpen Ecodan R290. Denne vil erstatte det gamle oljefyranlegget mot radiatorer, og forventningene er høye for en vellykket oppgradering med stabil varme og mindre tall på strømregningen.

Høy temperatur
Familien flyttet inn i sitt nye hus for et halvt år siden og hadde allerede klare planer for energieffektive oppgraderinger. Først ut var installasjonen av en luft-til-vann varmepumpe som kunne dekke behovet til høytemperatur-radiatorene som tidligere var koblet til det gamle oljefyranlegget. Etter en grundig undersøkelse og befaring valgte familien den lokale installatøren Arne Nilsen AS og Ecodan R290 fra Mitsubishi Electric. Valget falt på Ecodan R290 for maskinens evne til å produsere høy temperatur ved lave utetemperaturer, konkurransedyktig pris, mulighet for smartstyring og miljøvennlige egenskaper.

Enkel montasje og kurs
Jarle Bentzen hos Arne Nilsen som har stått for installasjonen av varmepumpen har utelukkende positive tilbakemeldinger å komme med om den nye Ecodan R290. – Den er like service- og installasjonsvennlig å montere som de andre varmepumpene vi installerer. Mitsubishi Electric har i tillegg en veldig profesjonell og seriøs tilnærming til sine forhandlere ved å tilby opplæring og kurs om produktet og det nye kuldemediet i forkant av installasjon. Dette kurset var veldig kurant og enkelt å følge med gode illustrasjoner og klare forklaringer, forteller Bentzen.

Murvilla. Foto.
Gammel oljefyr. Foto.
Person trykker på touchkontroll. Foto.

Planene klare for fremtiden
Ifølge huseier Just Høy, er planene allerede klare for den neste energieffektive oppgraderingen av huset, som vil innebære utskifting av varevinduene på innsiden. Utsidens vinduer beholdes grunnet den antikvariske verdien. Både Mitsubishi Electric og Arne Nilsen ønsker familien lykke til med sin nye energieffektive luft til vann varmepumpe.

Erik B. Hansen og Aleksander Aaker fra Mitsubishi Electric deltok under igangkjøringen av Ecodan R290. Tilstede var også huseier Just Høy og Jarle Bentzen fra Arne Nilsen med god hjelp fra Slevik Elektriske.

Mann ved Ecodan-maskin. Foto.
Just Høy foran sin helt nye Ecodan R290
0