Frigus Aero i maskinrom. Foto.

KJØLING/VARME
TIL VENTILASJON

En inverter varmepumpe fungerer utmerket til å dekke varme og kjølebehovet i et ventilasjonssystem. Ved å designe systemet tilpasset ventilasjonsluftmengder og behov i bygget, får du på en enkel og rimelig måte et system som bruker minimalt med energi og gir stabil regulering og driftssikkerhet i toppklasse. I tillegg kan du benytte en ventilasjonsvarmepumpe til å holde varmen i bygget utenom driftstidene og på denne måten redusere energibruken til oppvarming og begrense byggekostnadene betydelig.

Systemskisse Frigus Aero. Illustrasjon.

Frigus Aero

4-150 kW R32 splitt-løsning til ventilasjon

I en splitt (DX) ventilasjonsløsning kobles en til fem varmepumper/kjølemaskiner til et fordamper-/kondensatorbatteri i ventilasjonsanlegget, for å varme opp/kjøle ned ventilasjonsluften som erstattes.

Vi tilbyr et utvalg av 13 forskjellige varmepumper/kjølemaskiner i størrelsesorden 4-30kW som kan samkjøres for effekter opp til 150 kW og luftmengder fra 1 000-35 000m3/h.

Varmepumpen/kjølemaskinen leveres med en fleksibel regulator som inkluderer temperaturgivere og display. Regulatoren kan brukes stand-alone eller videresende styresignaler fra ventilasjonsanleggets regulator til varmepumpen/kjølemaskinen.

Fordamper-/kondensatorbatteriet produseres på bestilling, og tilpasses eksisterende eller nytt ventilasjonsanlegget.

Barn i Abra havn, Kristiansand. Foto.

Frigus Aero fra Mitsubishi Electric kjøler ned Dyreparken Hotell i sommer

Det unike familiehotellet Dyreparken Hotell i Kristiansand er kjent for sine barnevennlige fasiliteter og ligger midt i Dyreparken i Kristiansand. I den solrike sommerbyen er godt inneklima viktig for at både barn og voksne skal trives på hotellet. Hotellet var derfor raskt på banen for å finne en løsning da kjølemaskinene de hadde installert ble ødelagt i fjor høst.

lagerbygg innvendig

Har du ventilasjon på jobben? Derfor bør du velge varmepumpe

Ved å oppgradere eksisterende ventilasjonsanlegg med en varmepumpe, kan man oppnå betydelige økonomiske gevinster, bedre arbeidsforhold og mer energieffektive bygg.

Passer perfekt for

  • Hoteller
  • Kontorbygninger
  • Verksted
  • Lager
  • Butikker
  • Forsamlingslokaler
  • Industri og produksjon
  • Skole og idrettsbygg

GJELDER DET LØSNINGER FOR NÆRINGSBYGG?

Vi ønsker å hjelpe deg med å finne riktig løsning til ditt bruk

0