Frigus Aero fra Mitsubishi Electric
kjøler ned Dyreparken Hotell i sommer

Barn i Kristiansand dyrepark. Foto.
Foto: Dyreparken

Det unike familiehotellet Dyreparken Hotell i Kristiansand er kjent for sine barnevennlige fasiliteter og ligger midt i Dyreparken i Kristiansand. I den solrike sommerbyen er godt inneklima viktig for at både barn og voksne skal trives på hotellet. Hotellet var derfor raskt på banen for å finne en løsning da kjølemaskinene de hadde installert ble ødelagt i fjor høst.

Mitsubishi Electric bedriftsløsninger, ved salgssjef Terje Michelsen, ble kontaktet for å levere en ny kjøleløsning til Dyreparken Hotell. Etter å ha analysert situasjonen og problemet, identifiserte Terje den optimale løsningen; Istedenfor å installere en ny kjølemaskin, ville det gi store besparelser for hotellet å heller gå for kombiløsningen Frigus Aero fra Mitsubishi Electric.

LØSNINGEN

– Løsningen Frigus Aero som vi foreslo for Dyreparken Hotell er en kombiløsning for varme og kjøledrift til ventilasjon. Det er fem stykk PUZ-M250-maskiner som via et større kombibatteri kjøler ned og varmer opp tilluften til hotellrommene. Disse sekvenskjøres via en MELBUS Vent samkjøringssentral. Dette er en løsning som både gir store energibesparelser, og god effekt. Istedenfor å kjøpe en ny kjølemaskin og en separat enhet for oppvarming, slår du to fluer i en smekk med kombiløsningen Frigus Aero. Dette er den perfekte løsningen for hoteller, restauranter, kafeer og bedrifter som er på utkikk etter en «all in one»-pakke for et godt inneklima og store energibesparelser, forteller Terje.

Utedeler på bygning. Foto.
Frigus Aero ved Dyreparken Hotell i Kristiansand

SVÆRT ENERGIEFFEKTIV LØSNING

For å installere Frigus Aero tok Terje kontakt med den lokale samarbeidspartneren og installatøren Ventec i Kristiansand, der serviceleder Alexander Paulsen var ansvarlig for installering og montering av kombiløsningen fra Mitsubishi Electric.

– På Dyreparken Hotell monterte vi fem varmepumper fra Mitsubishi Electric. Etter beregninger og diskusjoner med Terje fant vi ut at dette var det optimale antallet for deres behov. Varmepumpene har en cop-verdi som gjør at 1 kW inn er 4 kW ut, dette er svært energieffektivt. I tillegg har de både kjøling og varme, istedenfor tradisjonelle kjølemaskiner der du må kjøpe både batteri og maskin. I en Frigus Aero får du alt i en pakke, forteller Alexander.

ENDTE MED ENERGIBESPARELSE OG GODT INNEKLIMA

Etter et koronapreget år og lavsesong ser Dyreparken Hotell nå frem til sommersesongen, med økt kapasitet i form av både gjester og inneklima. Kurt jr. Snemyr, ansvarlig for energiøkonomisering, forteller at de foreløpig er svært fornøyd med løsningen fra Mitsubishi Electric.

– Økonomi, støy og plassbehov var alle kriterier som ble vurdert før endelig løsning ble funnet. Til tross for at pandemien har påvirket driften, opplever vi etter ett års drift et bedre temperert inneklima med et lavere energipådrag. Det gir prosjektet en svært god økonomi gitt dagens prisregime. Utfordringen med å finne plass ble også løst på en konstruktiv måte sammen med vår installatør Ventec. Lavt støynivå og begrenset krav til plass forenklet plasseringen uten frykt for støy overfor våre gjester og bortfall av verdifull lagerplass.

Frigus Aero-system. Illustrasjon.
Kombiløsningen Frigus Aero.

OM BEDRIFTSLØSNINGEN FRIGUS AERO

Frigus Aero passer fint til alle bygg som har ventilasjon. Den fordeler varme og kjøling godt, og passer til nye og gamle bygg. Løsningen kan brukes både som aircondition og varmepumpe. Dermed sparer man penger om vinteren og får god kjøling om sommeren.

Mitsubishi Electric har i tillegg mange andre løsninger for næringsbygg, som for eksempel Mr.Slim inverterserie med enestående egenskaper og R32 kuldemedie. Serien er kompakt, har høy kvalitet og ypperlig design, samt enkel installasjon skreddersydd for næringsbygg med rørlengder opp til 100 meter og løftehøyde opp til 30 meter. Disse inverterne gir store energibesparelser og passer til en rekke innedeler.

FINN RIKTIG LØSNING FOR DIN BEDRIFT

Enten du er privat aktør eller fagperson kan du få riktig informasjon og prosjekteringsforslag fra en av våre dyktige installatører. Vi har lang erfaring og finner riktig løsning for ditt kontor, bolig, fasilitet, næringsbygg, rehabiliterings- eller byggeprosjekt. Les mer eller ta kontakt med en av våre installatører, eller bestill en gratis befaring.

Gjelder det løsninger for næringsbygg?

Vi ønsker å hjelpe deg med å finne riktig løsning til ditt bruk

0