HVRF. Illustrasjon.

VRF / HVRF

Mitsubishi Electric City Multi systemer, er det ypperste innen VRF-teknologi som finnes på markedet i dag. Systemene deles inn i to hovedgrupper der tradisjonell VRF er en del, mens det nyutviklede HVRF er fremtidens VRF system. VRF står for Variabel Refrigerant Flow og muliggjør design og konstruksjon av multisystemer tilpasset bygget og brukerens behov og kompleksitet. Med full kontroll på kjøle- og varmebehov i hvert enkelt rom, kan man designe systemer for optimalt klima og driftsøkonomi, med minimalt av plassbehov.

Du legger kanskje ikke merke til at rommet du befinner deg i er temperert for at du skal trives, når du er der. Men det påvirker alle valgene du tar. Og hvordan du har det på arbeidsplassen. Det er derfor vi kaller det…Teknologi man føler.

Rominndeling med Luft/Luft i forskjellige rom. Illustrasjon.

Hva er hva?

VRF er kompressormoduler som enten står utendørs eller er vannkjølte for innendørs montasje, tilknyttet et kjølemediebasert distribusjonssystem til et stort utvalg av typer innedeler. Systemene kan bygges både som et tradisjonelt Y-system eller et R2-system for samtidig varme- og kjølebehov med energiveksling.

HVRF er kompressormoduler tilsvarende VRF, men her veksler man kjøle- og varmeytelser til et vanndistribusjonssystem via en vannmodul eller en branchboks. Systemene kan også leveres med det mer miljøvennlige kjølemedie R32 som har et betydelig lavere CO2 fotavtrykk. Systemets egenskaper kombinerer det beste fra to verdener; Den sømløse reguleringen og lydnivået til et isvannssystem og den plass- og installasjonsbesparende samt energiøkonomiske fordelen et VRF system gir.

VRF Illustrasjon

Hybrid VRF-systemene – alle fordelene samlet

  • Høy energieffektivitet
  • Høy komfort
  • Lett å planlegge og implementere
  • Intelligent kontroll/styring med M-net bus.
  • Fleksibel planlegging av bygg.

Perfekt for:

  • Hoteller
  • Kontorbygninger
  • Bygg hvor ulike rom ikke kan inneholde kjøle/gassrør.

GJELDER DET LØSNINGER FOR NÆRINGSBYGG?

Vi ønsker å hjelpe deg med å finne riktig løsning til ditt bruk

0