Økonomi- og energibesparende varmepumpeløsninger for produksjon av høytemperaturvann i kaldt klima

QAHV-installasjon

Ved å bytte fra ren elektrisk oppvarming til en varmepumpeløsning, kan næringsbygg som krever høy vanntemperatur året rundt oppnå store energibesparelser, få ned sine utslipp og samtidig redusere driftskostnadene betydelig.

I dagens klima- og miljøbevisste samfunn er det økende behov for energieffektive oppvarmingsløsninger som kan redusere både kostnader og miljøpåvirkning. Luft-til-vann-varmepumpene Murai 40HT og QAHV er slike løsninger.

Rimelig romoppvarming og høytemperaturvann – også ved -25°C ute

Bedrifter lokalisert i kaldt klima som krever høy temperatur på vannet i næringsøyemed, har ofte utfordringer med store energikostnader knyttet til dette. Et bytte fra ren elektrisk oppvarming til en luft-til-vann-varmepumpe kan være løsningen. Et slikt bytte vil nemlig redusere kostnadene betraktelig. Det mange heller ikke vet er at luft-til-vann-varmepumper også leverer høytemperaturvann når det er svært kaldt ute. To av de mest effektive løsningene er luft-til-vann-varmepumpen Murai 40HT og CO2-tappevannsvarmepumpen QAHV.

Murai 40HT: Effektiv og fleksibel høytemperaturvarmepumpe

Murai 40HT er en kraftig luft-til-vann-varmepumpe som er spesielt designet for å levere romoppvarming og høytemperaturvann i kalde klimaforhold.

Varmepumpen har en imponerende effektivitet og kan levere vann med temperaturer opptil 70°C, selv ved -20°C ute. Dette gjør den til en meget bra løsning for energieffektivisering i eldre og moderne bygninger med høy- eller lavtemperatursystem der tidligere energikilder har vært olje, el eller fjernvarme.

Murai 40HT har også garantert varmedrift ned til -25°C, lav GWP på kun 148 og kan samkjøres opp til 640 kW.

QAHV: CO2-varmepumpe for miljøvennlig og energieffektiv tappevannsoppvarming

QAHV er en høyeffektiv CO2-varmepumpe for oppvarming av tappevann. Varmepumpen leverer opptil 90°C vann ved -25°C ute, har nominell ytelse 40 kW og høy COP-verdi opptil 3,88. Det gir en mulig besparelse opp mot 75 % sammenliknet med elektrisk oppvarming.

– CO2-varmepumpen QAHV-N560 leverer varmtvann helt opp til 90°C, samtidig som den opprettholder god virkningsgrad. Det gjør at denne løsningen egner seg godt i bygg som krever høy temperatur på sitt tappevann, forklarer Martin Skjolden, salgsingeniør i Mitsubishi Electric.

Ved å velge QAHV for tappevannsoppvarming, kan næringsbygg redusere sitt karbonavtrykk betydelig samtidig som de drar nytte av lavere driftskostnader knyttet til oppvarming av tappevann.

Ikke behov for spisslast

Kombinerer man Murai 40HT med QAHV for tappevann har man dekket et oppvarmingsbehov som trenger svært lite spisslast, selv når det er veldig kaldt. Det betyr lavere oppvarmingskostnader og høyere besparelser.

Begge varmepumpene gir deg en bred grad av fleksibilitet når det kommer til styring og overvåking, da de enkelt kan tilkobles de fleste SD-anlegg ved hjelp av de mest vanlige kommunikasjonsprotokollene som finnes på markedet.

QAHV-installasjon

Skreddersydde løsninger for næringsbygg

Mitsubishi Electric er en ledende aktør innen kjøle- og varmeprodukter, og tilbyr innovative varmepumpeløsninger som gir store besparelser og bærekraftige alternativer for oppvarming av næringsbygg, også i kalde klimaområder.

Våre løsninger for næringsbygg dekker de fleste behov innen luft-til-luft-varmepumper, luft-til-vann-varmepumper, væske-vann-varmepumper, multisystemer og IT-kjøling. Løsningene kommer i flere størrelser og flere kan samkjøres for å oppnå ønsket effekt. I tillegg inneholder våre modeller kuldemedium med lav GWP, enestående egenskaper, høy kvalitet, smart design og enkel installasjon.

Finn riktig løsning for din bedrift

Enten du er privat aktør eller fagperson kan du få riktig informasjon og prosjekteringsforslag fra en av våre dyktige installatører. Vi har lang erfaring og finner riktig løsning for ditt kontor, din bolig, fasilitet, næringsbygg og rehabiliterings- eller byggeprosjekt. Ta kontakt med oss for mer informasjon, eller bestill en gratis befaring.

0